Fredag 18 januari 2019

Nordsverige

Trion för dagen från Trafik och park var Pernilla Molin, Karin Sollén och Ragnar Johansson. Foto: SOLVEIG NORDIN ZAMANO

Från rabatt till kompost

BREDBYN · Published okt 18, 2018 at 08:15

Sommarens trivselväxter, planterade vid konstverket Nål och tråd på torget i Bredbyn, har gjort sitt. Lin och blåklint dras upp och transporteras till kommunens kompost vid växthuset i Svartby, Örnsköldsvik.

Den 4 oktober, en kylslagen och frostnupen förmiddag, tog det knappt en timme att rensa rabatterna och montera ner de tre blomsterträden för trion från Trafik och park inom Örnsköldsviks kommun.

Karin Sollén, Ragnar Johansson och Pernilla Molin heter de tre arbetskamraterna som arbetar så effektivt.

– Nu ritar Johanna Lundkvist och Birgitta Norberg i växthuset på nästa års sommarprogram och höstprogrammet, konstaterar Pernilla.

Följande vecka skulle arbetsgruppen vidare till Köpmanholmen. Årets lin var kortare och med finare rötter än fjolårets på grund av den varma sommaren.

Under sommaren har vi närboende och besökare fått njuta av de små blå linblommorna och vajandet av de späda linstänglarna. Hoppas på lin nästa sommar också, det passar ju så bra vid konstverket till textilkonstnärinnan Brita Kajsa Karlsdotters ära, Anundsjösömmens skapare.

Tiden går fort och snart kommer julgranarna till torget och markerar att årets slut är nära. Sänder varma hälsningar och tack till alla som pysslar om vår utemiljö i sitt arbete!

Allt längre skuggor

Snacket Norrsidan av sjön Ismunden ligger i skugga större delen av dagen men om en månad så vänder det och dagarna börjar sakteliga bli längre igen.

Vinterkänslan singlar ner

Snacket Äntligen kommer det lite snöflingor nerdalande mot marken, till glädje för både två och fyrbenta varelser.

PRO Mo avnjöt julbord på Ledings Bygdegård

Snacket Medlemmarna i PRO Mo åkte söndagen den  2/12 till Bygdegården i Leding för att äta julbord. Ett 70-tal medlemmar hade anmält sig till julbordry. Mona Kallin och Ulla Andersson tog...

Trubaduren Andreas gick hem på Kom In

Snacket Trubaduren Andreas Nilsson kom in till Kom In den 23 november och sjöng ett knippe av Dan Anderssons tonsatta dikter innan han avslutade med ”Brooklandsvägen” skriven av den...