Onsdag 2 december 2020

Nordsverige

Stor show med mycket spex och humor bjöd sopranerna Ania Winek Albertsson och Gunilla Magnusson på i Gullängets kyrka. Foto: Foto: KJELL LARSSON

Färgsprakande show i Gullänget

GULLÄNGET · Published sep 11, 2020 at 12:15

Det blev en färgsprakande säsongavslutning av ”Sommarmusiken” i Gullängets kyrka den 27 augusti med ”Klingande känslor” framförda av sopranerna Gunilla Magnusson och Ania Winek Albertsson ackompanjerade av pianisterna Kerstin Pelz Wikman och Christer Wikman.

Den kärleksfulla publiken på drygt 30 personer applåderade för minst en fullsatt kyrka.

Det var säkert publiken som tände de två stjärnorna (sopranerna), som spexade och bjöd på sig själva och samspelet med publiken satt klockrent.

Nu får man inte glömma bort pianisterna fast de kom i skymundan. De gjorde sitt jobb och mer därtill. Kerstin Pelz Wikman höll även en kvällsandakt.

Då det blev psalmsång lämnade pianisterna över flygeln åt kantor Lina Sundqvist. Ingen kan som Lina få fram så mjuka och vackra toner. De känns som smekningar för själen.

Då det var Lina som var Gullänget kyrkas värd, så föll det på hennes lott att hälsa välkommen, tacka för den vackra musiken samt önska ett extranummer.

Lite överflödigt med extranummer, då alla var så nöjda efter ”Kattduetten” som skulle blivit avslutningen om inte den tokroliga sketchen ”Tack och lov att doktorn kom” fick publiken på extra gott humör innan man gick hemåt. Doktorn spelades av Gunilla Magnusson och sjuklingen av Ania Winek Albertsson.

Mycket humor, tokiga infall och skratt blev det.

Man får dock inte förglömma de höga rena välklingande tonerna som de två sopranerna levererade i varje sång. Lite ovant kändes det att lyssna till dem i George Gershwins ”Summertime” och ”The man I love”, då jag vant mig vid jazzsångerskorna Ewa Bylins och Maria Bervelius lägre tonarter. Det ena förtar dock inte det andra och omväxling förnöjer som sagt.

Svenska kyrkan inom Själevad, Mo och Björna kyrka har bjudit på många tillfällen i sommar att få lyssna till jazz, populär musik och klassisk musik.

Jag vill härmed rikta ett stort tack till kyrkoherde Peter Persman som ansvarig för pastoratet, med förhoppning på mer musik under hösten.

Musikafton för Operation Smile

Snacket Det blev ekonomisk succé för Jan Sparring-kvällen i Gullängets kyrka onsdag 7 oktober. Monika Olofsson på pastorsexpeditionen redovisar att 10 409 kr går till Operation Smile.  ...

Skildrade norrländskt författarliv

Snacket Knappast någon kan recitera Helmer Grundström (1904-1986) bättre än Dick Olofsson i Örnsköldsvik. Vid ett möte i Vardagsrummet lyfte han fram författaren på ett helt förträffligt...

Nostalgi under musikalisk kväll med Elvis-minnen

Snacket Nätra Hembygdsförening bjöd in till ”Elvis in Memory” i Entrébyggnaden, Bjästa onsdag 11 november. På grund av den rådande Coronasituationen och stor efterfrågan så blev det både...

Ljuvlig höstkänsla i väntan på krubbans högiva

Snacket Medans solen sakta sänker sig över Ljungans dalgång på Prinstorpet, Torpshammar och en lätt dimma lägger sig i dalen så väntar Knut-Erik Erikssons Nordsvenska...

Chris O’Berg i Nätra kyrka

Snacket 20:e trefaldighet (25 oktober) var i år en gråmulen dag som Chris O’Berg Band från Härnösand lättade upp i Nätra kyrka där Jenz Grensjö predikade om olika sorters relationer. Alla...
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport