Måndag 21 september 2020

Nordsverige

Stor show med mycket spex och humor bjöd sopranerna Ania Winek Albertsson och Gunilla Magnusson på i Gullängets kyrka. Foto: Foto: KJELL LARSSON

Färgsprakande show i Gullänget

GULLÄNGET · Published sep 11, 2020 at 12:15

Det blev en färgsprakande säsongavslutning av ”Sommarmusiken” i Gullängets kyrka den 27 augusti med ”Klingande känslor” framförda av sopranerna Gunilla Magnusson och Ania Winek Albertsson ackompanjerade av pianisterna Kerstin Pelz Wikman och Christer Wikman.

Den kärleksfulla publiken på drygt 30 personer applåderade för minst en fullsatt kyrka.

Det var säkert publiken som tände de två stjärnorna (sopranerna), som spexade och bjöd på sig själva och samspelet med publiken satt klockrent.

Nu får man inte glömma bort pianisterna fast de kom i skymundan. De gjorde sitt jobb och mer därtill. Kerstin Pelz Wikman höll även en kvällsandakt.

Då det blev psalmsång lämnade pianisterna över flygeln åt kantor Lina Sundqvist. Ingen kan som Lina få fram så mjuka och vackra toner. De känns som smekningar för själen.

Då det var Lina som var Gullänget kyrkas värd, så föll det på hennes lott att hälsa välkommen, tacka för den vackra musiken samt önska ett extranummer.

Lite överflödigt med extranummer, då alla var så nöjda efter ”Kattduetten” som skulle blivit avslutningen om inte den tokroliga sketchen ”Tack och lov att doktorn kom” fick publiken på extra gott humör innan man gick hemåt. Doktorn spelades av Gunilla Magnusson och sjuklingen av Ania Winek Albertsson.

Mycket humor, tokiga infall och skratt blev det.

Man får dock inte förglömma de höga rena välklingande tonerna som de två sopranerna levererade i varje sång. Lite ovant kändes det att lyssna till dem i George Gershwins ”Summertime” och ”The man I love”, då jag vant mig vid jazzsångerskorna Ewa Bylins och Maria Bervelius lägre tonarter. Det ena förtar dock inte det andra och omväxling förnöjer som sagt.

Svenska kyrkan inom Själevad, Mo och Björna kyrka har bjudit på många tillfällen i sommar att få lyssna till jazz, populär musik och klassisk musik.

Jag vill härmed rikta ett stort tack till kyrkoherde Peter Persman som ansvarig för pastoratet, med förhoppning på mer musik under hösten.

Snacket Luktärten är en väldoftande sommarfavorit i de svenska trädgårdarna som därtill ger ett sprakande färginslag. Lättodlad och odlingsvärd har den gjort sig omtyckt i generation...

Seniorerna tränar med distans i Bollstabruk

Snacket Tisdagsgruppens Seniorer, som styrketränat under många år i Bollstahallens gym, fick som många andra ta en paus i mars då Coronaviruset började breda ut sig. Vanligtvis skulle...

Nu är det gjort höst i Vika

Snacket I Skorped finns en badplats som man ställer i ordning inför sommar och vinter. Efter att skolorna har börjat på höstterminen och kylan kommer så ställer man för vintern. Alla...

Färgsprakande show i Gullänget

Snacket Det blev en färgsprakande säsongavslutning av ”Sommarmusiken” i Gullängets kyrka den 27 augusti med ”Klingande känslor” framförda av sopranerna Gunilla Magnusson och Ania Winek...