Torsdag 27 juni 2019

Nordsverige

En dag för vårstädning

BOLLSTABRUK · Published maj 17, 2019 at 14:15

Bollstabruk intresseförening genomförde för elfte året i rad en städning av närområdena i samhället. Det sker alltid första söndagen i maj.

Ett sextiotal medlemmar plockade allt möjligt skräp som samlats under vintern. Städningen är uppdelad i flera zoner och man avslutar vid Bollsta Folkets Hus.

Ett stort antal barn, som får se det positiva i att inte skräpa ner, deltog också tillsammans med föräldrar och andra vuxna.

Många har varit med i alla år som städningen genomförts. De upplever det också som en social samvaro då man träffar både grannar och övriga ortsbor. I vanlig ordning avslutas arbetet med gemensam fika i Folkets Hus.

Vi märker att nedskräpningen minskar när det städas regelbundet varje år. Nu hoppas vi att alla tänker sig för innan man kastar sitt skräp på backen. Använd det tunnor som är uppsatta.

Många nya i styrelsen för HSB Tjäderby i Bredbyn

Snacket HSB i Bredbyn ligger väldigt centralt vid toget, med bara knappt hundra meter till de närmaste grannarna Hälsocentral och tandläkare och nära till matvaruaffärer. De två...

Fiskafänge under Anundsjörundan

Snacket För artonde året åkte flera hundra besökare runt i Anundsjö och besökte i första hand bygdelokaler i byarna där det visas hantverk, konst och man kan smörja kråset med gofika,...

Tröstefull dröm om vännen

Snacket En man berättar för mig hur han för någon tid sedan förlorade en kär och avhållen vän. De hade känt varandra sedan barndomen. På äldre dagar blev de som bröder. De hade en...