Tisdag 19 mars 2019

Nordsverige

David Wahlén på dragspel hos PRO Arnäs. Foto: KJELL LARSSON

David Wahlén en virtuos på dragspel

ARNÄSVALL · Published okt 13, 2018 at 06:15

Vid PRO Arnäs medlemsmöte den 18 september i Arnäs Församlingshem spelade David Wahlén dragspel så himmelskt vackert att det framkallade rysningar.

Att David använde den jämtska dialekten förtog inte dragspelandet som var något utöver det vanliga.

David Wahlén skojade till det med att han skulle spela den vackraste sommarvalsen som finns, ”Afton på Arnäs Församlingshem” dvs ”Afton på Solvik” skriven av Andrew Walter. Och visst blev det vackert, så vackert att självaste Andrew Walter inte kunde ha gjort det bättre.

Lika vackert spelade David Wahlén ”Livet i Finnskogarna” av Calle Jularbo. Man kunde riktigt känna hur det susade i träden.

Jämtskan kom fram i låtar skrivna på mål av Allan Edwall. Fyndiga texter, men jämtskan gick inte riktigt hem i Arnäs.

En otroligt skicklig dragspelare tackade för sig efter 30 minuter för att han fick komma till PRO mötet.

Varma applåder från mötesdeltagarna visade dragspelsvirtuosen vägen ut från Arnäs Församlingshem, som fått ge namn åt den vackraste sommarvalsen som finns om man skall tro David Wahlén.

Årsmöte för PRO Mo

Snacket PRO Mo  hade inbjudit sina medlemmar till årsmöte den 23/2 på Församlingshemmet i Moliden. Ordfförande Ernst Bergman hälsade de cirka 50 stycken medlemmar som hörsammat inbjudan...

Lagskyddad kyrkan med solpanel

Snacket Stuguns nya kyrka kommer troligtvis bli den första kulturhistorisk lagskyddade kyrkan i Sverige att förses med solpaneler på taket. Montering av solpanelerna kommer att påbörjas i...