Lördag 17 november 2018

Nordsverige

David Wahlén på dragspel hos PRO Arnäs. Foto: KJELL LARSSON

David Wahlén en virtuos på dragspel

ARNÄSVALL · Published okt 13, 2018 at 06:15

Vid PRO Arnäs medlemsmöte den 18 september i Arnäs Församlingshem spelade David Wahlén dragspel så himmelskt vackert att det framkallade rysningar.

Att David använde den jämtska dialekten förtog inte dragspelandet som var något utöver det vanliga.

David Wahlén skojade till det med att han skulle spela den vackraste sommarvalsen som finns, ”Afton på Arnäs Församlingshem” dvs ”Afton på Solvik” skriven av Andrew Walter. Och visst blev det vackert, så vackert att självaste Andrew Walter inte kunde ha gjort det bättre.

Lika vackert spelade David Wahlén ”Livet i Finnskogarna” av Calle Jularbo. Man kunde riktigt känna hur det susade i träden.

Jämtskan kom fram i låtar skrivna på mål av Allan Edwall. Fyndiga texter, men jämtskan gick inte riktigt hem i Arnäs.

En otroligt skicklig dragspelare tackade för sig efter 30 minuter för att han fick komma till PRO mötet.

Varma applåder från mötesdeltagarna visade dragspelsvirtuosen vägen ut från Arnäs Församlingshem, som fått ge namn åt den vackraste sommarvalsen som finns om man skall tro David Wahlén.

Hösten bara fortsätter

Snacket Fina höstdagar kommer och går, alla är de värt att ta var på. Det är kanske då naturen är som grannast och mest färgrik.

En afton med nygamla sångare i Isladan

Snacket I Isladan i Bjästa den 11 oktober kom 12 damer och 6 herrar indansande till Sara Karlssons hurtfriska pianotoner i en Klöversnoa av Ted Gärdestad. PRO Bjästas kör New Old Singers...

PRO Mos medlemsmöte

Snacket Medlemmar i PRO Mo samlades för medlemsmöte på MIK:s klubbstuga i Moliden onsdagen den 17/10. Ordförande Ernst Bergman hälsade alla välkomna . Dagordningen för mötet genomgicks...

Inspirerande om att se möjligheter

Snacket Ingenting är omöjligt bara vi vågar att anta utmaningarna. Det är en livsvisdom som vi tar med oss i verksamheten inom PRO efter distriktets Framtidskonferens den 10 oktober. Det...