Fredag 18 januari 2019

Nordsverige

David Wahlén på dragspel hos PRO Arnäs. Foto: KJELL LARSSON

David Wahlén en virtuos på dragspel

ARNÄSVALL · Published okt 13, 2018 at 06:15

Vid PRO Arnäs medlemsmöte den 18 september i Arnäs Församlingshem spelade David Wahlén dragspel så himmelskt vackert att det framkallade rysningar.

Att David använde den jämtska dialekten förtog inte dragspelandet som var något utöver det vanliga.

David Wahlén skojade till det med att han skulle spela den vackraste sommarvalsen som finns, ”Afton på Arnäs Församlingshem” dvs ”Afton på Solvik” skriven av Andrew Walter. Och visst blev det vackert, så vackert att självaste Andrew Walter inte kunde ha gjort det bättre.

Lika vackert spelade David Wahlén ”Livet i Finnskogarna” av Calle Jularbo. Man kunde riktigt känna hur det susade i träden.

Jämtskan kom fram i låtar skrivna på mål av Allan Edwall. Fyndiga texter, men jämtskan gick inte riktigt hem i Arnäs.

En otroligt skicklig dragspelare tackade för sig efter 30 minuter för att han fick komma till PRO mötet.

Varma applåder från mötesdeltagarna visade dragspelsvirtuosen vägen ut från Arnäs Församlingshem, som fått ge namn åt den vackraste sommarvalsen som finns om man skall tro David Wahlén.

Allt längre skuggor

Snacket Norrsidan av sjön Ismunden ligger i skugga större delen av dagen men om en månad så vänder det och dagarna börjar sakteliga bli längre igen.

Vinterkänslan singlar ner

Snacket Äntligen kommer det lite snöflingor nerdalande mot marken, till glädje för både två och fyrbenta varelser.

PRO Mo avnjöt julbord på Ledings Bygdegård

Snacket Medlemmarna i PRO Mo åkte söndagen den  2/12 till Bygdegården i Leding för att äta julbord. Ett 70-tal medlemmar hade anmält sig till julbordry. Mona Kallin och Ulla Andersson tog...

Trubaduren Andreas gick hem på Kom In

Snacket Trubaduren Andreas Nilsson kom in till Kom In den 23 november och sjöng ett knippe av Dan Anderssons tonsatta dikter innan han avslutade med ”Brooklandsvägen” skriven av den...