Torsdag 21 februari 2019

Nordsverige

Dans på blanka eftermiddagen

BJÄSTA · Published nov 19, 2018 at 11:59

I mitten av oktober blev det dansmusik med Sven-Rogers från Örnsköldsvik på Bjästagården mitt på blanka eftermiddagen.

Kjell Scherman och Per-Ove Ögren fick hela salen med sig, då man drog igång klockan halvtvå med låtar av Streaplers, Donnez, Lasse Stefanz, Mats Bladh och andra kända dansorkestrar.

Det hela stannade av först efter en timme, efter att publiken bett om en tryckare. Det fick bli Carina Jaarneks ”Du är det bästa för mig”, som fick sätta punkt.

Fast riktigt så blev det inte. Kjell Scherman blev omsvärmad av tre damer som ville att de skulle komma och spela på Gnistan på kvällstid.

Svaret damerna fick var: ”Det kan jag inte lova er, men absolut kommer vi ifall ni vill ha oss. Jag har hört att ni gillar schottis, så det får i så fall bli Schottis på Skyttis av Pajala Hasse innan det blir dags för fika”.

Visst skulle en schottis passa in för de spelglada herrarna som kör gammeldans på sina dragspel. På Bjästagården hann de med ”Brännpärs vals” ,”Trollebo schottis” och alltid önskade ”Drömmen om Elin”.

När Sven-Rogers är i Jämtland /Härjedalen och spelar kommer det många önskemål på gammeldansbitar. Kanske något för en PRO förening att satsa på. Sven-Rogers är öppna för det liksom traditionell styrdans. Att spela på dagtid var något nytt för Sven-Rogers, men oj så kul, var det sista Kjell Scherman sa innan han packade ihop pinalerna och drog vidare till nästa spelning.

5000 mil per år blir det i turnébussen för bandet.

Utomhusmatlagning med helhetstänk

ARNÄSVALL Intresset för utelivet och inte minst uteplatsen och maten är på tydligen uppgång. – Vi ser att intresset vuxit ganska kraftigt de senaste fem åren, säger Anna...

Fler tidiga sommarjobb att söka

KRAMFORS Redan nu finns det många sommarjobb att söka i landet. Vanligast är jobb inom sjukvård och omsorg som står för hälften av alla lediga platser. I Västernorrland fanns 787...