Fredag 6 december 2019

Nordsverige

Andreas Nilsson och Sven Edsfors tolkade Dan Andersson i Forsed. Foto: ANN-CHRISTIN TJERNSTRÖM

Dan Andersson tolkades i Forsed

FORSED · Published aug 1, 2019 at 01:15

Med myggorna surrande vid öronen och kolbulleddoften i näsan och en känsla som av ”mitt i skogen”, bjöds ett 50-tal besökare på ljuv musik vid Ytterlännäs Hembygdsgård på torsdagskvällen.

Det var Andreas Nilsson, barnfödd i Sollefteå och nu boende i Örnsköldsvik som tillsammans med Sven Edsfors, med rötter i Junsele och nu aktiv kyrkomusiker i Arnäs, som bjöd på en sinnlig stund vid hembygdsgården i Forsed.

Det var texter och visor av Dan Andersson och med temat: ” Dan Andersson i hjärtats djup.”.

Musiken som bjöds compades växelvis av gitarroch orgel eller båda instrumenten tillsammans.

Den lilla bärbara tramporgeln var såväl ny för många att se på, men tonen som den gav ifrån sig påmindes sannolikt om den ton som tramporglar gav ifrån sig i klassrummen förr i tiden.

Instrumenten ”gifte sig” vackert tillsammans och med sång av såväl Andreas Nilsson som av Sven Endsfors, fick besökarna sig en skogskonsert av vackra mått. De båda musikerna turades även där om att sjunga solo eller tillsammans i stämsång.

Mellan de olika framträdandena bjöd de båda på anekdoter från sina egna liv och sina möten med Dan Anderssons texter och musik. Även en del icke tonsätta dikter hade nu fått musik.

Några regndroppar hängde i luften, dock inte så mycket att det störde. Därmed var också vädrets makter på besökarnas och arrangörernas sida.

Andreas Nilsson och Sven Edsfors genomför för närvarande konserter runt om i länet och efter att ha suttit i publiken under cirka en och en halv timme, kan undertecknad inte mer än rekommendera och lovorda deras tappningar av Dan Andersson och här med temat: ”Dan Andersson i hjärtats djup.”

Ytterlännäs hembygdsförening skall även tilldelas en eloge för ett trevligt arrangemang.

Mysiga duon Munthers muntrar upp publiken

Snacket Ewy och Bror Munther är sanna glädjespridare vilka med utstrålning, lättsam jargong och stor musikalitet muntrar upp publiken. På Kom In torsdag fjortonde november var vi nästan...

Fågelprakt i vinterskogen

Snacket Olika dagsutflykter kring Brunflo såväl som Sundsjöåsen mellan Brunflo och Rissna och Kalmarskogen utanför Östersund gav upphov till fina bilder som minnen.

Katten Musse firar jul

Snacket Vår katt Musse tänder ljus lagom till 1:a advent.