Måndag 21 september 2020

Nordsverige

Per Konradsson och Arne Nilsson ledde årsmötet i Grundtjärnsladan. Foto: KENNETH LINDMARK

Coronaanpassat årsmöte för Anundsjö hembygdsförening

BREDBYN · Published sep 10, 2020 at 12:15

Det var ett 20-tal medlemmar som hade mött upp till årsmöte för Anundsjö hembygdsförening den 25 augusti i Grundtjärnsladan, Anundsjö hembygdsgård.

Årsmötet var planerat att hållas under våren men på grund av coronapandemin så blev det inte möjligt förrän nu på sensommaren.

Årsmötet inleddes med en tyst minut och ljuständning för avlidna medlemmar under året. Arne Nilsson och Per Konradsson valdes som ordförande respektive sekreterare under mötet.

Verksamhetsberättelsen för 2019 lästes upp och godkändes.

Några händelser att notera under 2019 är att konstverket ”Artedi fiskafänge” invigdes i början av året på hembygdsgårdsområdet. Den traditionella konstrundan under 1 maj med textila föremål, och i Grundtjärnsladan en utställning om naturforskaren Peter Artedi som Solveig Nordin Zamano ställt samman. Nationaldagsfirande på hembygdsgården den 6 juni. Midsommaraftonsfirande med sång och musik av Sara Karlsson och Anundsjöringen som dansade. En liekurs med ”Liemannen” Kjell Gustafsson med ett 25 tal deltagare.

Valberedningen redogjorde för sitt arbete att nominera ledamöter för styrelsen och utmaningen att hitta en ordförande till Hembygdsföreningen.

Under mötet så antog Birgitta Jonasson utmaningen och föreslog sig själv som kandidat. Årsmötet gladdes åt förslaget och valde Birgitta Jonasson som ordförande för 1 år.

Valberedningen gav förslag på styrelseledamöter där årsmötet omvalde Per Konradsson,  Mona-Lisa Mårtensson och Mats Webiörn för två år. Jan-Olov Kallin och Angelique Karlsdotter valdes som ersättare för ett år. Styrelsen informerade om ett pågående arbete av uppdatering av stadgarna för Anundsjö hembygdsförening. Stadgarna har några år på nacken och behöver ses över för att säkerställa vad som är hembygdsföreningens uppgift.

Inför årsmötet 2021 så kommer ett utskick att göras till medlemmarna för att beslut ska kunna tas vid nästa årsmöte.

Nyvalde ordförande tackade alla och inbjöd till kaffe och fika.

Snacket Luktärten är en väldoftande sommarfavorit i de svenska trädgårdarna som därtill ger ett sprakande färginslag. Lättodlad och odlingsvärd har den gjort sig omtyckt i generation...

Seniorerna tränar med distans i Bollstabruk

Snacket Tisdagsgruppens Seniorer, som styrketränat under många år i Bollstahallens gym, fick som många andra ta en paus i mars då Coronaviruset började breda ut sig. Vanligtvis skulle...

Nu är det gjort höst i Vika

Snacket I Skorped finns en badplats som man ställer i ordning inför sommar och vinter. Efter att skolorna har börjat på höstterminen och kylan kommer så ställer man för vintern. Alla...

Färgsprakande show i Gullänget

Snacket Det blev en färgsprakande säsongavslutning av ”Sommarmusiken” i Gullängets kyrka den 27 augusti med ”Klingande känslor” framförda av sopranerna Gunilla Magnusson och Ania Winek...