Söndag 20 oktober 2019

Nordsverige

Karin och Susanne bjuder på gott fika Foto: Ernst Bergman

Bussresa med  PRO Mo och Mo församling

Moliden · Published aug 24, 2019 at 08:15

Lördagen den 10 augusti åkte PRO Mo och Mo församling på en gemensam resa till Solberg, Åsele och Myckelgensjö.

Resan gjordes med Lindströms buss och chaufför var Gunnar Persson från Björna. Susanne Olofsson hälsade alla välkomna på resan.

Första stoppet var vid Solbergs kyrka där bjöds det kaffe och en god macka som Susanne och Karin F gjort i ordning.

Därefter så blev det ett besök i Solbergs kyrka där kyrkvärden Inger Skårberg  presenterade  fakta till dags dato om kyrkan från att den byggdes.

Efter presentationen av Inger så höll Susanne en kort andakt med psalmsång som Evy Jonsson spelade till.

Sedan gick resan vidare till Åsele där det blev mat på Värdshuset. De bjöd på en mycket god fiskrätt som bestod av röding.

När alla var mätta så gick resan vidare med ett uppehåll på Gammelgården i Myckelgensjö. Där blev det dragning på ett lotteri som såldes i bussen på väg från Åsele. Därefter var det dags för hemresa efter en trevlig dag.   

Ordförande i PRO Mo tackade Mo Församling för att de sponsrat den här resan och Susanne och Karin som ordnat den här resan samt busschauffören för en väl genomförd resa. Ordförande påminde om surströmmingsfesten den 28/8 i Gottne.

Blommornas dag hos Arnäs trädgårdsförening

Snacket Den 24 augusti arrangerades ”Blommornas dag”. Det är en aktivitet som funnits med i programmet under nästan alla år sedan föreningen startades. Blommor samlas in från medlemmarnas...

Livaktiga Svedje IF bjuder upp till dans återigen

Snacket I Gideå ligger Svedjestugan som Svedje IFs klubbstuga kallas. Ute på landet är det inte bara att ropa på andra, utan här måste man ta tag i saker själva. Nu har föreningen väckt...

Vacker solnedgång

Snacket Det har bjudits på vackra solnedgångar på senaste tiden.