Tisdag 20 oktober 2020

Nordsverige

Blueskryssning med Ådalen III

KRAMFORS · Published sep 17, 2020 at 14:15

Bollsta Blues är en förening som startades 1918. Det hela började sedan bluesentusiasten Bengt Forsell under ett samtal frågade mig om jag inte kunde ordna någon form av blueskonsert i hemtrakterna.

Jag vände mig till trumslagaren Christian Sundeqvist som jag spelat med i många år och tillsammans lyckades vi sy ihop ett gäng musiker från Sveriges jazz- och blueselit och bildade ”Blueskvintetten. 

Detta möjliggjordes tack vare eldsjälarna Rose-Marie och Nils-Olov som drev Bollsta Folkets Hus. Blueskvällen blev en succé. Gensvaret blev så positivt att vi fick förfrågningar om fler arrangemang. Jag och Christian beslöt oss därför att starta en bluesförening där vi med hjälp av vårt vida musikernätverk kunde ge bollstapubliken ett musikutbud med god kvalitet.

Vi har under det senaste året arrangerat ett flertal blueskvällar i Bollsta och haft en trogen publik. Detta år blev dessvärre dystert då Bollsta Folkets Hus försattes i konkurs och vi blev av med vår fina lokal. 

Vi ville inte ge upp hoppet och letade vidare efter nya samarbetspartners och fick kontakt med Jerry Larsson på Ådalen III som ställde sig positiv. Vi arrangerade därför en blueskryssning, något jag bara tidigare sett i Stockholms skärgård.

Antalet begränsades till 50 personer i hänsyn till det rådande Corona-läget.

Besökarna välkomnades av blueskungen Matti Norlin, som spelade på kajen under ombordstigningen. Matti höll båten glödande het med sin energifyllda sång och gitarrspel. Han bjöd publiken på en häftig bluesresa ända tillbaka till den tidigare Deltabluesen.

Sedan äntrade stockholmsbandet The Surfin’ Saints scenen och bjöd på en varierande repertoar som sträckte sig från Svängig blues, R&B till välkända filmklassiker inom Surfrock-genren som till exempel ”Hawaii 5-0”, Apache och ”Tequila”. Stämningen på båten var på topp och den nöjda publiken dansade av båten till 50-talsklassikern ”Buona Sera”. 

Vi är tillsammans med Ådalen III mycket nöjda och hoppas att blueskryssningen ska kunna bli ett återkommande evenemang till nästa år. Samtidigt letar vi vidare efter en fast lokal där vi kan fortsätta med vår verksamhet.

Dags att höstsäkra ute i trädgården

Snacket Hösten är här och vissa rabatter och buskar är det dax att snygga till och göra i ordning, humlen börjar bli gulbrun och har gjort sitt för i år. Gula och röda löv börjar också...

Nostalgikväll med Agneta & Peter

Snacket Nätra Hembygdsförening bjöd in till Nostalgikväll med Agneta & Peter i Entrébyggnaden, Bjästa, onsdag 7 oktober. En mycket välkommen underhållning i höstrusket. Tommy Thelin...
Snacket Luktärten är en väldoftande sommarfavorit i de svenska trädgårdarna som därtill ger ett sprakande färginslag. Lättodlad och odlingsvärd har den gjort sig omtyckt i generation...

Seniorerna tränar med distans i Bollstabruk

Snacket Tisdagsgruppens Seniorer, som styrketränat under många år i Bollstahallens gym, fick som många andra ta en paus i mars då Coronaviruset började breda ut sig. Vanligtvis skulle...
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport