Torsdag 23 maj 2019

Nordsverige

Andreas Nilsson tolkade Dan Andersson på årsmötet. Foto: ERNST BERGLUND

Årsmöte för PRO Mo

MOLIDEN · Published mar 4, 2019 at 01:15

PRO Mo  hade inbjudit sina medlemmar till årsmöte den 23/2 på Församlingshemmet i Moliden. Ordfförande Ernst Bergman hälsade de cirka 50 stycken medlemmar som hörsammat inbjudan välkomna.

Dagens underhållare Andreas Nilsson hälsades också välkommen.

Årsmötet började med en parentation som Susanne Olofsson och Marie Hörnell höll för de 7 stycken medlemmar som gått bort under år 2018.  

Det blev en mycket fin och stämningsfull stund som Susanne och Marie genomförde på ett proffsigt sätt. Susanne och Marie tackades med var sin blomma. 

Årsmötet fortsatte med godkännande av dagordningen. Till ordförande för årsmötet valdes Stig Lindblad och som sekreterare valdes Ulla Andersson. Till protokolljusterare valdes Kerstin och Hasse Hedberg. Förra årsmötesprotokollet godkändes. Verksamhetsberättelse, resultat och balansräkning godkändes.

Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna året. Till  styrelse valdes Ernst Bergman som ordförande (omval 1 år), kassör Mona Kallin (2 år omval), sekreterare Ulla Andersson (1 år kvar ), studieorganisatör Ing Mari Hellström (omval 2 år), ledamot Ingrid Mårtenson (omval 2 år), ledamot Kerstin Hedberg (Nyval 2 år) och ledamot Sören Byström (1 år kvar).

Till revisorer valdes Elsie Lindblad (1 år omval) och Nils Nilsson (1 år nyval). Till valberedning Karin Forsberg (1 år omval, sammankallande) och Britt Lis Karlsson (1 år nyval.)  Reseledare Conny Sallander (1 år nyval). Till kommittén för underhållning valdes Karin Forsberg, Britt Lis Karlsson och Ulla Sjölund.

Andreas Nilsson underhöll med visor av Dan Andersson, det var ett mycket bra framförande och för detta fick han en rungande applåd.

Ordförande och sekreterare för mötet tackades med en blomma för ett väl genomfört årsmöte. Conny Sallander som slutar i styrelsen fick också en blomma. Årsmötet avslutades med gott fika med som bestod av smörgåstårta och go´kaka.  Ordförande påminde om nästa medlemsmöte den 13 /3 på Föreningsgården i Gottne.

Vad tog den varma sommaren vägen

Snacket Vart tog sommarvädret vägen? Från sol och 20 gradig värme till snö och minusgrader. Det är frågan som Martin Stugholm funderar över och säkert fler med honom.