Tisdag 26 januari 2021

Nordsverige

Skolstarten skjuts upp i Örnsköldsvik och istället blir det fjärr- och distansundervisning som gäller för grundskolan under tisdag och onsdag denna vecka. Foto: PRESSBILD

Utlovad snösmocka ger skolstart hemifrån

Den tänkta skolstarten är inställd för grundskolans elever under tisdagen och onsdagen. Istället är det fjärr- och distansundervisning som gäller. Orsaken är det stundande snöovädret som väntas.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published jan 11, 2021 at 15:01

Det var nu under måndagen som beslutet om förändrad skolstart togs med anledning av det annalkande snöovädret med utlovade rikliga mängder nederbörd.

Istället blir det distans- och fjärrundervisning för grundskolan under såväl tisdag som onsdag.

Bakgrunden till beslutet är fattat utifrån erfarenheten från snöovädret 2018 och hur det påverkade verksamheten.

Detta i kombination av hur den pågående pandemin redan påverkar den kommunala verksamheten i stor utsträckning ledde till beslutet om undervisning via distans.

Därmed är alla skolskjutsar för alla skolverksamheter inställda under tisdag och onsdag 12 och 13:e januari.

För de olika skolformerna gäller följande:

Förskoleverksamheten bedrivs som vanligt, medan vårdnadshavare som har möjlighet att ha barnen hemma under tisdag och onsdag uppmanas att inte komma till verksamheten.

Fritidsverksamheten kommer att vara öppen för de vårdnadshavare som behöver omsorg för sina barn. Denna möjlighet finns även för de vårdnadshavare som ej har fritidsplats.

För grundskolan, från förskoleklass upp till årskurs nio gäller distans- och fjärrundervisning under tisdag och onsdag 12:e och 13:e januari.

Gymnasiet har fortsatt verksamhet via fjärrundervisning enligt tidigare beslut.

Fler nyheter från Örnsköldsvik och Ångermanland

Via advokaten: Nej till topsning

ÖRNSKÖLDSVIK I slutet av fjolåret inlämnade överåklagare Mats Svensson en framställan om kroppsbesiktning i resningsärende. I klarspråk, en topsning av den tidigare...
Nordsverige rekommenderar

Rapport: Regionen saknade beredskap för pandemi

LÄNET Regionen hade inte någon beredskap för en långvarig pandemi. Den slutsatsen dras i en konsultrapport som KPMG tagit fram.

Rekordfå trafikdöda ifjol

SVERIGE År 2020 var ett rekordår sett till antalet döda i trafiken – på ett positivt sätt. Transportstyrelsens preliminära siffror visar att 190 personer omkom i trafiken, vilket...