Lördag 24 juli 2021

Nordsverige

Per Nylén. Foto: MARIA BOSTRÖM

Uppmaning: Följ restriktionerna

Örnsköldsviks kommun har, i förhållande till invånarantalet, bland den högsta andelen covidsmittade i Europa. Kommunstyrelsens ordförande Per Nylén (S) har gått ut med ett öppet budskap till Örnsköldsviksborna om att ta restriktionerna på allvar.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published apr 29, 2021 at 14:15

Smitspridningen, framförallt av den brittiska mutationen av covid-19, har tagit fart i Ångermanland där smittan ökat och utgör en stark belastning på vården.

Värst är läget i Örnsköldsvik där kommunalrådet Per Nylén nu gått ut med ett videotal och vädjar till invånarna att ta restriktionerna på allvar för att samhället ska kunna komma till bukt med smittan.

– Jag vänder mig nu till dig som bor eller vistas i Örnsköldsvik. Det är viktigare än någonsin att vi alla gör vårt yttersta för att inte bidra till någon spridning, inleder han i sitt tal där han även uppmanar människor att inte träffa andra även om det så är Valborg.

I sitt tal beskriver han hur hårt belastad vården är och vikten av att inte belasta vården ytterligare. Av den orsaken, poängteras det, är det vikrtigt att vi alla tillsammans gör allt vad vi kan för att minska riskerna för varandra.

Vaccineringen är i gång i Örnsköldsvik så väl som i övriga länet och en betyande del av talet var att uppmuntra folk att vaccinera sig såväl som att ta ansvar för både sig själv och andra.

– Ta möjligheten till vaccin, det är ett sätt att ta oss igenom pandemoin, påpekar Per Nylén i sitt tal.

– Vi måste bita ihop och tillsammans göra allt vi kan för att minska riskerna för oss själva och andra. Tillsammans kan vi pressa tillbaka smittspridningen och ta oss igenom pandemin!

Örnsköldsvik har utpekats som en av de värsta platserna i Europa sett till smittspridningen av covid-19 i nuläget och en kulmen beräknas komma under mitten av maj månad. I länet råder lokala rekommendationer fram till den 9 maj.

Fler nyheter från Örnsköldsvik och Ångermanland

Kryssningsfartyg till Örnsköldsvik i helgen

ÖRNSKÖLDSVIK De som gillar båtar, eller rättare sagt fartyg, kan besöka Örnsköldsviks hamn på söndag. Då kommer nämligen 231 meter kryssningsfartyg, inklusive 400 tyska turister.
Nordsverige rekommenderar

Äntligen tradjazz vid Mannaminne

HÄGGVIK För alla suktande tradjazzvänner som gått och längtat kan härmed meddelas att den klassiska tradjazzfestivalen vid Mannaminne, Häggvik, blir av i år den 24 juli. – Ja, så...

Skrev under för stärkt demokrati

ÖRNSKÖLDSVIK I år är det 100 år sedan första riksdagsvalet med allmän och lika rösträtt i Sverige, ett jubileum för demokratin som uppmärksammas landet runt. En del i detta är...
Sport