Torsdag 13 maj 2021

Nordsverige

Per Nylén. Foto: MARIA BOSTRÖM

Uppmaning: Följ restriktionerna

Örnsköldsviks kommun har, i förhållande till invånarantalet, bland den högsta andelen covidsmittade i Europa. Kommunstyrelsens ordförande Per Nylén (S) har gått ut med ett öppet budskap till Örnsköldsviksborna om att ta restriktionerna på allvar.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published apr 29, 2021 at 14:15

Smitspridningen, framförallt av den brittiska mutationen av covid-19, har tagit fart i Ångermanland där smittan ökat och utgör en stark belastning på vården.

Värst är läget i Örnsköldsvik där kommunalrådet Per Nylén nu gått ut med ett videotal och vädjar till invånarna att ta restriktionerna på allvar för att samhället ska kunna komma till bukt med smittan.

– Jag vänder mig nu till dig som bor eller vistas i Örnsköldsvik. Det är viktigare än någonsin att vi alla gör vårt yttersta för att inte bidra till någon spridning, inleder han i sitt tal där han även uppmanar människor att inte träffa andra även om det så är Valborg.

I sitt tal beskriver han hur hårt belastad vården är och vikten av att inte belasta vården ytterligare. Av den orsaken, poängteras det, är det vikrtigt att vi alla tillsammans gör allt vad vi kan för att minska riskerna för varandra.

Vaccineringen är i gång i Örnsköldsvik så väl som i övriga länet och en betyande del av talet var att uppmuntra folk att vaccinera sig såväl som att ta ansvar för både sig själv och andra.

– Ta möjligheten till vaccin, det är ett sätt att ta oss igenom pandemoin, påpekar Per Nylén i sitt tal.

– Vi måste bita ihop och tillsammans göra allt vi kan för att minska riskerna för oss själva och andra. Tillsammans kan vi pressa tillbaka smittspridningen och ta oss igenom pandemin!

Örnsköldsvik har utpekats som en av de värsta platserna i Europa sett till smittspridningen av covid-19 i nuläget och en kulmen beräknas komma under mitten av maj månad. I länet råder lokala rekommendationer fram till den 9 maj.

Fler nyheter från Örnsköldsvik och Ångermanland

Vuxenpsyk i Ö-vik läggs ned

ÖRNSKÖLDSVIK Återremissen kunde inte påverka. Nu läggs vuxenpsykiatriska avdelningen i Örnsköldsvik ned. Detta trots ett kraftigt motstånd från oppositionen.

Hjälp för distanslektioner

BREDBYN Ett hårt smittoläge i kommunen under pandemin och distansstudier fram till vecka 19 för att motverka fortsatt smittspridning. Samtidigt ställer distansundervisningen krav...
Nordsverige rekommenderar

Rösträtt en grund för demokrati

SVERIGE En grundtanke med demokrati är att medborgarna ska ha en möjlighet att vara med och tycka till. Därav är den kvinnliga rösträtten en viktig del i en demokrati.

Fortfarande eko av skotten i Ådalen

KRAMFORS Ådalen 31 var en viktig händelse och en tid av mycket motsättningar i samhället. Dramatiken och att militären sköt mot demonstrerande arbetare gav eko runt om i Europa...

Föreslår införande av porrfilter i skoldatorer

ÖRNSKÖLDSVIK I slutet av 2018 skrevs motionen. Nu närmar det sig att frågan om införandet av porrfilter i kommunens datorer och nätverk kommer att avgöras. – Skolans verktyg ska...

Höjdpunkten öppnar igen efter sabotage

ÖRNSKÖLDSVIK Efter att ha hållit stängt i några dagar öppnar sjukhusrestaurangen Höjdpunkten på måndag.
Sport