Söndag 16 juni 2019

Nordsverige

Det blir en intensiv oktober på Röda Kvarn i Bredbyn. Foto: MARIA BOSTRÖM

Upplevelserik kvarnhöst

En upplevelserik höst och än är det inte slut. Det har det varit - och är - på Röda Kvarn i Bredbyn. Oktober blir en uppelvelserik månad och redan ikväll kan den som är manad lyssna till Ellen Sundberg framföra delar av Kjell Höglunds låtskatt.

BREDBYN · Published okt 10, 2018 at 11:16

Röda Kvarn i Bredbyn ägs och drivs ideellt av ingela Bohm och Magnus Edlund som själva beskriver sig som kulturkufar med brokig bakgrund.

Syftet med Röda Kvarn är att kunna bjuda människor på kulturupplevelser av alla tänkbara slag, från olika musikaliska genrer som jazz, rock, folkmusik och blues till teater, föreläsningar och filmvisningar.

Redan i dag stundar nämna singersongwriter Elin Sundberg som tolkar Kjell Höglunds finurliga sångskatt, då kompad av gossarna i Northern Indians.

Nästa tillfälle blir den 20:e oktober då singersongwritern Lars Ekengren gästar Röda Kvarn. Då vankas en musikfest i gränslandet mellan Eagles, Jackson Browne och Steve Earle, americana med andra ord, och med Lars egna djupt personliga låtar där han formulerar tankar kring liv och död, kärlek, hopp och desperation.

Den 27:e blir det istället vistrubadurerna Mats Berglund och Hanna Stavrén som underhåller med showen ”En sjukt norrländsk afton”. En kväll med eftertänksamma visor såväl som humor.

3

musikkvällar väntar i oktober.

Vill bygga bredbandsbullerbyar

SOLLEFTEÅ Nu vill det kommunala bostadsbolaget Solatum i Sollefteå satsa på moderna attraktiva bostäder för de som bor på landet. Detta i projektet Bredbandsbullerbyar. Bland...