Måndag 19 augusti 2019

Nordsverige

Pär Nyström och sonen Emil från Solberg och Bröderna Nyströms Åkeri vann det största priset på Näsmark Trophy. Foto: EMMA HELLGREN

Trillen tog över trofén

Under lastbilsmässan Näsmark Trophy deltog 99 lastbilar och cirka 2000 besökare på Trillen i Åsele.

Solberg · Published aug 14, 2019 at 12:15

Det var en rörd Stellan Olofsson som lämnade över ansvaret för Näsmark Trophy till Trillengruppen i lördags.

– Det startade på gården hemma i Näsmark av två familjer. Många relationer kommer bli svåra att släppa, men jag har fått vänner för livet.

– Det här gynnar hela kommunen och det är kul att visa upp branchen som många i Norrlands inland lever på, säger Hanna Persson från Trillengruppen.

– Det är som en stor firmafest där alla är välkomna.

Största priset på Näsmark Trophy togs hem av Bröderna Nyströms Åkeri med Pär Nyström och sonen Emil från Solberg med på plats.

– Det är oväntat, jag har haft med samma bil i tio år. Det känns roligt!, sa Nyström om vinsten.

Oseriösa sotarföretag luras med avskaffad lag

Örnsköldsvik Sotningsdistriktet i Umeå har tidigare gått ut med en varning för oseriösa sotare och nu varnar även Sundsvall. Örnsköldsvik har tidigare haft samma problem.

Sommarsalongen hos Kethy Bjesse i Åsäng

NORDINGRÅ En härlig blandning av olika tekniker uppvisas under den pågående sommarsalongen på Millennium Art Galleri i Åsäng. Det är en samlingsutställning med sju medlemmar från...

Skogsdag drog besökare

JUNSELE En framgångsrik och mycket populär dag. Så kan skogsdagen i lördags på Junsele djurpark beskrivas med sina omkring 3 000 besökare.

Ekologiskt jordbruk ökar

LÄNET Den ekologiskt odlade jordbruksmarken i Västernorrland har ökat med över 70 procent de senaste tio åren. – Nästa steg är att titta på hur vi kan utveckla för fortsatt...