Lördag 24 augusti 2019

Nordsverige

TCB till Röda Kvarn

Kungliga bilar. Det är lite av en röd tråd för The Cadillac Band som gästar Röda Kvarn i mitten av februari. Bandnamnet gavs av Elvis Presleys trummis DJ Fontana, som liksom The King delade intresset för bilmärket. Att bandinitialerna blev just TCB ökar dessutom på Elvisreferenserna.
– Det ska bli jättekul att de spelar i Bredbyn, säger en närmast lyrisk Magnus Edholm.

BREDBYN · Published feb 10, 2019 at 11:15

För den som kan sin Elvishistoria har förkortningen TCB en tydlig förklaring, Taking Care of Business.

Ett av Elvis populära uttryck, inte minst när han återvände till scenen 1969 och då kallade sitt band för just detta.

Därtill ingår även The Kings ständige basist på 1970-talet, Jerry Scheff, i spelningen på Röda Kvarn i Bredbyn. En spelning som kom som ett överraskande samtal till Magnus Edholm.

– De ringde och frågade om de fick komma hit för en spelning. Jättekul!

The Cadillac Band anses vara Sveriges bästa 50-60-tals rock´n´rollband och är det första band i Sverige som blev invalda i The rockabilly hall of fame i Jackson Tenessee i USA.

Bandet består av Börje Hallberg, bas och sång, Ulf Nilsson, trummor och diverse rytminstrument, Janne ”Lucas” Persson, piano, dragspel medan Bengt Augustsson och Mikael Berggren delar på leadgitarrsysslan.

Sången hanteras av Janne Lucas, Little Gerhard, Rebecka Karlsson och Mr B hand om, samt olika gästartister.

Med är också nämnde Jerry Scheff.Han är en amerikansk basist och mest känd för sitt samarbete med Elvis Presley under både 1960- och -70-talet, då han även ingick som medlem i TCB Band med Elvis.

Förutom mångårigt musikaliskt samarbete med "The King" har han även medverkat med en mängd andra artister inte minst i samband med skivinspelningar.

Där kan nämnas Niel Diamond, Nancy Sinatra, Sammy Davis Jr, The Monkees och även The Doors, då vid bandets sista album.

Sedan 2017 är Jerry Scheff bosatt utanför Göteborg och samarbetar med The Cadillac Bands Ulf Nilsson.

Under spelningen i Bredbyn kan väntas en musikalisk repertoar av bland annat Elvis, Cash, Creedence och Orbinson.

– Det kommer att bli jättekul och förmodligen fullsatt, säger en förväntansfull Magnus Edholm inför giget på Röda Kvarn i Bredbyn.

Små men ändå viktiga steg i rätt riktning

ÖRNSKÖLDSVIK I vintras blev Örnsköldsvik samiskt förvaltningsområde och kommunen lovade leva upp till förväntningarna. – Jag är väldigt glad att kommunen sträckt sig så långt och...

Sollefteå måste spara jättebelopp

SOLLEFTEÅ Sollefteå kommun måste spara 100 miljoner på en treårsperiod. För att lyckas med det krävs stora besparingar. Nu har kommunens tjänstemannaledning tagit fram många...