Lördag 19 september 2020

Nordsverige

De hemmagjorda spjuten, bestående av en vässad påle och ett annat med et tfäste där både en skruv och en spik satt fasttejpade, var fästa i botten vid bryggan där framförallt mindre barn brukar hoppa i. Foto: PRIVAT

Spjut hittade på sjöbotten på badplats

Bara en tragedi bort. Det kan sägas om de spjut som i tisdags hittades fästa i sjöbotten intill bryggan vid Kornsjöbadet.
– Vi blev så chockade. Jag tänkte att det ska inte kunna hända här, säger Robert Kristoffersson, ordförande för förenignen Kornsjöbadets framtid.

KORNSJÖ · Published jul 1, 2020 at 09:56

Sommaren har hittills bjudit på riktigt bra badväder. Men i tisdags upptäcktes det som kunde ha utvecklats till en riktigt otrevlig händelse, rent utav en katastrof.

Detta då en badgäst uppmärksammade vad de medföljande barnen tyckte sig se under vattenytan.

En närmare titt avslöjade att någon eller några hade fäst ett par hemmagjorda spjut i sjöbotten alldeles intill bryggan vid Kornsjöbadet.

– Man får verkligen rysningar. Den som gjort detta har verkligen gjort det för att spjuten ska göra skada, säger Robert Kristoffersson som tycker det hela är ytterst obehagligt.

Vid Kornsjöstrand går bryggan utbyggs i olika fack, och precis vid det fack vid bryggan som brukar vara riktigt populär för barn i 7-årsåldern och uppåt , där satt spjuten nedkörda i sjöbotten.

– Spjuten var kanske 60 till 70 centimeter under vattenytan. Barnen hade sett någonting vitt skymta under vattenytan och när de dök ned för att undersöka det hela hittades spjuten som badgästen kom och visade.

Det vita som skymtade var den vita tejp som på det ena av de uppenbarligen hemmagjorda spjuten består av en spik och en vass montageskruv som är fasttejpade med vit tejp på ett fäste. Det andra spjutet är en rejält vässad träkäpp.

– Spjuten satt på en höjd av 60 till 70 centimeter från botten. Det kunde ha slutat riktigt illa, konstaterar Robert Kristoffersson märkbart illa berörd.

Efter att spjuten upptäcktes hjälptes badgäster åt att undersöka mer kring bryggan ifall det skulle finnas fler potentiella faror uppsatta på en plats där man vanligen bara förväntar sig famijeglädje i form av badnöje. Inga fler spjut hittades dock åt.

– Men man vet ju inte. I värsta fall kanske den som satt upp spjuten här även varit på fler ställen, menar Robert Kristoffersson som vill lyfta ett varningens ord och uppmärksamma badare runt om i såväl kommunen som Ångermanland.

– Det är hemskt!

Den som gjort detta har verkligen gjort det för att spjuten ska göra skada!

Fredrik deltar i mästarkampen

ÖRNSKÖLDSVIK Inspelningarna av den 13:e säsongen av Mästarnas mästare drog igång i fredags. En av deltagarna är Fredrik Lindström, skidskytten från Anundsjö som numera går på...

Äldresatsning på boenden

ÖRNSKÖLDSVIK En av kommunens största äldreomsorgssatsningar. Det var budskapet när Socialdemokraterna och Vänsterpartiet kallade till presskonferens i fredags. Närmare bestämt...

Vaccin kostnadsfritt för äldre och riskgrupper

LÄNET I år blir influensavaccinet kostnadsfritt för äldre och riskgrupper i Västernorrland. Tidigare har alla fått betala för sprutan. De nya reglerna har kommit till eftersom...

Nytt bolag ska trafikera flyget

ÖRNSKÖLDSVIK I fredags blev det klart att Amapola är det nya flygbolaget som kommer att trafikera Örnsköldsviks Airport fram till årsskiftet. Från och med nästa år kommer...

Söker hemmakockar till tv

ÖRNSKÖLDSVIK I 15 olika städer söks deltagare för kommande säsong av ”Halv åtta hos mig”. De glada amatörkockarna som får sätta matlagningskunskaperna som sina sociala...