Söndag 16 juni 2019

Nordsverige

Spelade för Världens Barn

En alldeles speciell Minnenas Afton bjöds det på i Movattnets Bygdegård. Allt skulle vara gratis för gästerna var tanken. Då föddes också tanken om att göra något mer av det hela och svaret blev en insamling till Världens Barn.

Movattnet · Published okt 5, 2018 at 11:15

Tvillingsystrarna Karin och Lisbeth Vinter bjöd in till Minnenas Afton i Movattnets Bygdegård.

Skogsfalke med Lars Erik Larsson Lockstatorp och Siw Norrman från Svedjeudden i Långviksmon skulle spela och sjunga. Allt skulle vara gratis för gästerna hade de ystra systrarna bestämt.

Då fick Siw Norrman en idé. Vi spelar gratis om ni ordnar en insamling till Världens Barn. Taget svarade systrarna Vinter.

Vilken kväll det blev. Siwan är Siwan och har så alltid varit, så länge man kan minnas.

Siwan hade ordnat förstärkning med elbasisten Bertil Nilsson med förflutet i Baracudas och vokalissan Barbro Tällberg i kören ”Gråsparavarna” från Mellansel. Till saken hör att Bertil och Barbro är tvillingar och Siwans syskon.

Tvillingar som bjöd in till Movattnets Bygdegård. Tvillingar på scenen tillsammans med Skogsfalke. Vad passade då bättre än att Siwan sjöng ”Tvillingsjälar” av Peter Grundström.

Musiken och dansen sitter i väggarna i Movattnets Bygdegård. In kommer Hasse Persson och Rune Andersson i stövlar då Skogsfalke spelar schottis som snabbt övergår till en hambo.

Systrarna fann sig snabbt och följde med herrarna över golvet i dansens virvlar. När dansen var slut fick vi höra förklaringen. Som ungdomar ville Karin och Lisbeth få med Hasse och Rune till Bygdegården för att lära dem dansa. Pojkarna kom på cyklar i stövlar och tydligen var Karin och Lisbeth bra på att lära ut, för takterna sitter fortfarande i.

Allt gick som en dans. Folk trivdes och stämningen på dansgolvet var hög. Det sitter inte fast för Siwan och Lars Erik i Skogsfalke. Som avslutning blev det ”Brismarkslåten” med extra tryck i. Tryckaren gick hem och vi skiljdes uppspelta åt efter fem timmars håll i gång i skogen. Resultatet blev 1700 kronor till Världens Barn sedan kassören för Bygdegården skjutit till hyran för den goda sakens skull. Fina pengar tyckte alla genom att applådera Agneta Westbergs fina gest.

Om Världens Barn

  • Världens Barn är ett samarbete mellan Radiohjälpen och 14 svenska civilsamhällesorganisationer, Sveriges radio P4, SVT, Utbildningsradion samt ett stort antal skolor, föreningar, företag, kyrkor och tiotusentals engagerade i landets 290 kommuner.
  • Tillsammans samlas pengar in till projekt runt om i världen för att främja barns rättigheter, stödja projekt som fokuserar på trygghet, skolgång och hälsa.

1 700

kronor samlades in till Världens Barn

Vill bygga bredbandsbullerbyar

SOLLEFTEÅ Nu vill det kommunala bostadsbolaget Solatum i Sollefteå satsa på moderna attraktiva bostäder för de som bor på landet. Detta i projektet Bredbandsbullerbyar. Bland...