Lördag 4 juli 2020

Nordsverige

Rekordsnabbt butiksbygge invigdes

Från brandtragedi till rekordsnabb uppbyggnad. I dag invigdes nya Coop i Björna, en invigning som fick folk att samlas vid den nya matvarubutiken och samlingsplatsen.
– Det är inte så ofta det invigs nya butiker och framförallt inte på orter av den här storleken. Det är med andra ord högtidligt, konstaterar Thomas Johansson, vd Coop Nord.

BJÖRNA · Published dec 19, 2019 at 12:14

Det var i somras som Coops butik i Björna totalförstördes i en brand. En brand som innebar inte enbart att orten stod utan en lokal matvarubutik utan även utan en naturlig samlingsplats. Men för Coops del fanns det inga tvivel om att en ny butik skulle till.

– Det var inga tvivel hos mig om att vi skulle ordna en ny butik, men jag var djupt betryckt efter branden. Att bygga en helt ny butik tar mellan 18 och 23 månader. Har vi personal kvar efter den tiden? Har vi kunderna kvar efter den tiden? Att vi då hittade alternativa lokaler och kunde sätta till alla resurser på att få en butik färdig snabbt känns oerhört bra, intygar Thomas Johansson.

I dag var det därmed dags att inviga nya Coop. En ny och fräsch butik som dessutom är 30 procent större än den gamla. Något som innebär att butiken får in ett bredare sortiment.

– Butiker blir ofta navet i en bygd, en naturlig samlingsplats. Därför känns det jättebra att vi efter att ha startat i början av september kunnat skapa en ny butik rekordsnabbt och därmed kan inviga en ny modern livsmedelsbutik i dag, säger Thomas Johansson.

Invigningen högtidlighölls med tal av både Thomas Johansson och Per Nylén, kommunstyrelsens ordförande, s, innan bandklippningen gjordes av förskolebarn. Därefter var det fritt fram för kunderna att se sig om i den nya butiken, handla och även äta invigningstårta. Kunderna som handlade fick dessutom en liten goodiebag med sig hem.

Hur känns det nu med en ny livsmedelsbutik på orten?

– Det känns jättebra tycker jag. Den är väldigt rymlig, säger Ann-Mari Fredriksson, en av dagens första kunder i Björnas nya livsmedelsbutik.

Flytt till nya lokaler för bygghandeln i Bredbyn

BREDBYN Nordemans Järn i Bredbyn ska flytta. Till hösten väntar nya lokaler efter väg 348 i höjd mellan infarten till Återvinningen och Anundsjö Byggnads AB. – Det är klart det...

Spjut hittade på sjöbotten på badplats

KORNSJÖ Bara en tragedi bort. Det kan sägas om de spjut som i tisdags hittades fästa i sjöbotten intill bryggan vid Kornsjöbadet. – Vi blev så chockade. Jag tänkte att det ska...

Här föds företagare

Härnösand För fjärde året i rad har landsbygdsentreprenörerna startat. I är det på förfrågan av Härnösands kommun som den går av stapeln på Sambiblioteket.

Åter tillåtet att elda i Västernorrland

LÄNET Nu upphör eldningsförbudet i Västernorrland. Från klockan 16 den 2 juli är det åter fritt fram att elda som vanligt . Men länstyrelsen uppmanar till försiktighet.

Svårläkt sår var cancer - fick amputera benet

ÖRNSKÖLDSVIK Ett blödande sår under hälen. Det fick en kvinnlig patient att söka sig till hälsocentralen Ankaret där såret smordes och blev omlagt. Orsaken troddes vara eksem,...

Stor bredd bland sommarens semesterpratare i närradion

ÖRNSKÖLDSVIK Flera journalister, en pensionerad polis, politiker och musiker i en blandning med andra människor. Däri ligger mixen för årets sommarpratare för närradion i...