Tisdag 21 januari 2020

Nordsverige

Rekordsnabbt butiksbygge invigdes

Från brandtragedi till rekordsnabb uppbyggnad. I dag invigdes nya Coop i Björna, en invigning som fick folk att samlas vid den nya matvarubutiken och samlingsplatsen.
– Det är inte så ofta det invigs nya butiker och framförallt inte på orter av den här storleken. Det är med andra ord högtidligt, konstaterar Thomas Johansson, vd Coop Nord.

BJÖRNA · Published dec 19, 2019 at 12:14

Det var i somras som Coops butik i Björna totalförstördes i en brand. En brand som innebar inte enbart att orten stod utan en lokal matvarubutik utan även utan en naturlig samlingsplats. Men för Coops del fanns det inga tvivel om att en ny butik skulle till.

– Det var inga tvivel hos mig om att vi skulle ordna en ny butik, men jag var djupt betryckt efter branden. Att bygga en helt ny butik tar mellan 18 och 23 månader. Har vi personal kvar efter den tiden? Har vi kunderna kvar efter den tiden? Att vi då hittade alternativa lokaler och kunde sätta till alla resurser på att få en butik färdig snabbt känns oerhört bra, intygar Thomas Johansson.

I dag var det därmed dags att inviga nya Coop. En ny och fräsch butik som dessutom är 30 procent större än den gamla. Något som innebär att butiken får in ett bredare sortiment.

– Butiker blir ofta navet i en bygd, en naturlig samlingsplats. Därför känns det jättebra att vi efter att ha startat i början av september kunnat skapa en ny butik rekordsnabbt och därmed kan inviga en ny modern livsmedelsbutik i dag, säger Thomas Johansson.

Invigningen högtidlighölls med tal av både Thomas Johansson och Per Nylén, kommunstyrelsens ordförande, s, innan bandklippningen gjordes av förskolebarn. Därefter var det fritt fram för kunderna att se sig om i den nya butiken, handla och även äta invigningstårta. Kunderna som handlade fick dessutom en liten goodiebag med sig hem.

Hur känns det nu med en ny livsmedelsbutik på orten?

– Det känns jättebra tycker jag. Den är väldigt rymlig, säger Ann-Mari Fredriksson, en av dagens första kunder i Björnas nya livsmedelsbutik.

Föreläsning om pionernas värld

ÖRNSKÖLDSVIK I slutet av januari ska sommarens rabattprimadonnor lyftas fram, det i en föreläsning av Leena Liljestrand. Hon är ordförande för Svenska Pionsällskapet och...

Mer pengar till kommuner

LÄNET Det blir mer pengar till både region och landsting. Det framgår efter en presskonferens där bland andra Emil Källström (C) från Örnsköldsvik tillsammans med finansministern...

Tajt VM-kval på ett isigt Kallehov

ÖRNSKÖLDSVIK För tredje året på raken, så fick ÖMK Rundbana förtroendet att köra ett VM-kval i isracing och med två hemmaåkare i startfältet, så var det upplagt för spännande...