Lördag 8 augusti 2020

Nordsverige

Ö-viksbutik breddar med jaktsortiment

Det var kring årsskiftet som tankarna på ytterligare en inriktning slog fäste. Därem blev det klart att Öviks Cykel & Fritid skulle bredda sitt sortiment och även öppna upp för jägarkåren.
– Det var ägaren, Peter Glud, som kom med idén och i februari blev bi godkända av Interjakt, säger Henrik Karlström.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published maj 16, 2020 at 06:15

Just jaktbutiker finns det inte i någon större utsträckning i Örnsköldsvik.

Därmed kunde det bli en intressant nisch för Öviks Cykel & Fritid som efter årsskiftet började arbeta med att dels bygga ett valv, dels kontakta leverantörer med flera för att införliva ett ytterligare företagsben och en ny del av butikens sortiment.

– Fast vi har inte hunnit med som tänkt och det är beroende på coronapandemin, konstaterar Henrik Karlström.

I just detta fall har det haft en positiv effekt. När många andra dörrar stängs i samhället för att minimera smittorisken så finns i varje fall naturen kvar att uppleva, då gärna från en cykelsadel.

Det har gett ett uppsving som gjort att uppbyggnaden av jaktsortimentet hamnat lite för fäfot på grund av tidsbrist då kundtrycket för övriga sortimentet - däribland cyklar - har ökat rejält.

– Vi har fått hem lite vapen och ammunition. Vi hade tänkt att anordna lite events också, men det har vi fått ställa in på grund av coronaviruset och de rådande restriktionerna.

I sortimentet kommer det inte att läggas så stort fokus på jaktkläder, där det finns andra aktörer, utan istället kommer inriktiningen att vila mot vapen och övrig jaktutrustning som har bärighet för den lokala jakten.

– Vi är i startskedet. Vi hade hoppats kunna lansera jaktbutiken på allvar nu innan sommaren, men som det ser ut nu blir det i slutet av sommaren som vi är klara - tidigast, säger Henrik Karlström som kommer att ansvara för jaktsortimentet i stor utsträckning.

– Vi har inte riktigt hunnit med som tänkt. Därför har vi inte lanserat sortimentet eller annonserat om det än, tillägger han.

Risk för ökad smittspridning

LÄNET Trots att smittan minskar i Västernorrland finns det en risk för en ökad smittspridning i länet. Detta enligt scenarier som tagits fram för Västernorrland.

Örnsköldsvik kan tappa utbildningar

ÖRNSKÖLDSVIK Nya regler för idrottsutbildningar på gymnasienivå kan komma att missgynna Örnsköldsvik. Nu har det kommit ett förslag där de så kallade nationella...