Torsdag 13 maj 2021

Nordsverige

Ett misstänkt sabotage vid Restaurang Höjdpunkten, Örnsköldsviks sjukhus är polisanmält. Ett fåtal personer har fått i sig den misstänkta drycken. Bilden är från ett annat sammanhang. Foto: PRESSBILD

Misstänkt dryckessabotage på sjukhusrestaurangen

Efter ett misstänkt sabotage vid Restaurang Höjdpunkten vid sjukhuset i Örnsköldsvik kan en fåtal personer ha fått i sig något hälsofarligt ämne.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published maj 3, 2021 at 16:39

Det var idag på förmiddagen som personal larmade om att någon troligen placerat något i en dryck som serveras i restaurangen, något som upptäcktes efter att en person sagt att drycken smakade illa.

Händelsen är polisanmäld och restaurangen tills vidare stängd.

– Vi bedömer just nu att enbart ett fåtal personer kan ha hunnit fått i sig ämnet genom drycken. Vi uppmanar ändå alla som druckit något på restaurangen innan klockan 11.30 idag måndag 3 maj att ta kontakt med sjukvården om någon reaktion uppkommer, säger Mats Jonsson, säkerhetschef Region Västernorrland.

Troligen är det enbart ett fåtal personer som drabbats, personer som jobbar vid sjukhuset och besökt och druckit av den aktuella drycken. Det går dock inte att utesluta att någon utomstående kund kan ha fått i sig drycken. Ingen av de som regionen vet har fått skador.

– Det är ju fruktansvärt om någon med avsikt saboterat med risk för andra människors hälsa, och just nu är det tyvärr vad vi bedömer har hänt. Det här är nu ett polisärende och av hänsyn till det så lämnar vi inte mer information om händelsen eller misstänkt tillvägagångssätt, säger Mats Jonsson.

Fler nyheter från Ångermanland

Vuxenpsyk i Ö-vik läggs ned

ÖRNSKÖLDSVIK Återremissen kunde inte påverka. Nu läggs vuxenpsykiatriska avdelningen i Örnsköldsvik ned. Detta trots ett kraftigt motstånd från oppositionen.

Fortfarande eko av skotten i Ådalen

KRAMFORS Ådalen 31 var en viktig händelse och en tid av mycket motsättningar i samhället. Dramatiken och att militären sköt mot demonstrerande arbetare gav eko runt om i Europa...
Nordsverige rekommenderar

Vindkraftbolagen ger svar

Sollefteå Vindkraftbolagen Wpd och Eolus har i en skrivelse till kommunen besvarat några frågor som uppstått med anledning av att bolagen ansökt om att få bygga högre, men färre,...

Rösträtt en grund för demokrati

SVERIGE En grundtanke med demokrati är att medborgarna ska ha en möjlighet att vara med och tycka till. Därav är den kvinnliga rösträtten en viktig del i en demokrati.

Matcher för unga i länet tidigast i juni

LÄNET Trots regeringens besked i dag om planerade lättningar av restriktionerna från 1 juni, så blir det i Västernorrland aktuellt med tävlingar för barn och unga tidigast efter 4 juni.

100 år sedan kvinnor fick rösta för första gången

Sverige Beslutet togs förvisso 1919, men det var först 1921 som det praktiskt kunde användas. Därför firar demokratin och kvinnliga rösträtten 100 år i år. Ett beslut som...
Sport