Onsdag 3 juni 2020

Nordsverige

Markus blev tvåa i Biggest Loser

Markus Edlund fick nöja sig med en andraplats i Biggest Loser – men vann ett nytt liv.
– Skulle man ha 250 000 kronor och kunna betala för att komma dit man är i dag, det skulle vara lätt gjort, säger Markus Edlund.

BREDBYN · Published jun 11, 2019 at 22:04

När Markus gick in i Biggest Loser var det med fast beslutsamhet, att vända livet till någonting bättre.

170 kilo tung och med trippla diskbråck var rörligheten inte på topp. Men med hjälp av jävlaranamma, ren tjurighet och målmedvetenhet räckte det ända in i kaklet.

Även om det givetvis var osäkert ända fram tills vinnaren avslöjades i finalavsnittet.

Strax innan kunde i vart fall Markus sammanfatta vinnaren.

– Det var en värdig vinnare!

Men en rejäl resa har alla finalisterna gjort. Och för att celebrera sitt nya liv skapades evenemanget Biggest Party vid Olympia med start på eftermiddagen i dag tisdag, då med flera av deltagarna på plats och därtil även tränarduon Micke och Pischa, det vill säga Micke Hollsten och Pischa Strindstedt som inte bara föreläste utan jagade på anundsjöborna relativt hårt med den gemensamma uteträningen där alla som ville fick delta.

Men framförallt inspirerade de de många församlade. Ty parkeringen vid Olympia kunde annars ge sken av att en extremt viktig fotbollmatch pågick, fastän det helt saknades några bollspelare på fotbollsplanerna.

Istället var det omkring 200 personer som deltog i Biggest Party och ännu fler i den gemensamma träningen.

Från scenen bjöd Micke Hollsten på både skratt och inspiration. Inte minst som han drog paralleller mellan tatueringar och träning, att det inte går att tro att en tatuering är smärtfri. Samma sak med träning.

– Det ska göra ont och det ska utmana!

Förutom att han tydliggjorde de två ledorden som behövdes, disciplin och motivation, så fick han även publiken att skratta, även motvilligt när han sågade promenader som träningsform så effektivt att det liknande en sågning vid fotknölarna.

– Att promenera, det lärde vi oss redan i unga år och då blev våra föräldrar glada. Att promenera är inte att träna. Nu blir många sur på mig i publiken men så är det. Du kan inte träna genom att promenera i 40 år - du blir inte bättre på att promenera.

Även Pischa Strindstedt motiverade från scenen innan det blev dags för utegympan innan det under aftonen vankades mat och gemensamt tittande på sändningen av Biggest Loser-finalen.

– Jag tycker den största vinsten är förändringen jag åstadkommit, säger Markus Edlund och fortsätter.

– Jag är väldigt stolt över vad jag gjort!

Jag tycker den största vinsten är förändringen man genomgått!

61,5

kilo har Markus gått ned på tio veckor

"Inga tecken på ökning, snarare minskning"

Länet I dag onsdag höll Region Västernorrland en pressträff om bland annat smittoläget, rehabilitering efter covid-19, provtagning och sommarplanering.

100 000 kronor i stipendium till konstnär

RAMVIK Konstnären Martin Skimutis, som förra året ställde ut i Sollefteå, har fått ett stipendium på 100 000 kronor.

Morddömd vill bli friad

MELLANSEL I september ifjol inträffade ett knivdåd där en man omkom. Nu vill den man som dömdes för dådet i både tingsrätt och hovrätt att även Högsta domstolen tar upp ärendet.