Torsdag 29 juli 2021

Nordsverige

Den andra juli debuterar Nordsveriges redaktör Maria Boström som semesterpratare på Radio Nolaskogs. Foto: ARKIV/VIKTOR LAGERBORG

Maria en av årets semesterpratare

Maria Boström, Nordsveriges redaktör, debuterar som semesterpratare på Radio Nolaskogs på fredag.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published jun 30, 2021 at 11:15

Hur känns det?

– Jo, det känns kul. Jag hoppas att det blir uppskattat, jag har medvetet varit lite kåserande och kryddat med humor.

Hur kändes det när du fick frågan om att vara en semesterpratare?

– Jag högg direkt, haha. Jag gillar radioformatet och att kunna vara berättande så jag tackade ja direkt. Sedan ska man hålla det för sig själv och närmsta familjen bara tills dess att det offentliggörs.

Visste du vad du skulle prata om direkt?

– Helt ärligt: Nej. Jag funderade lite fram och tillbaka på vad jag skulle prata om, möjligheterna är enorma när man har 45 minuter att förfoga över. Jag hade egentligen flera alternativ, men jag valde att köra på lite kåserande stil i form av ”En landsbygdens jakt på nyheter och ett och annat storvilt”. Helt enkelt en humoristisk skildring från min reportervardag som sedan tar sikte på andra jaktmarker. Hoppas att folk ska ha nöje av att lyssna.

Har du någon erfarenhet av radio sedan tidigare?

– Lite och gammal erfarenhet. Dels har det ingått i utbildningen för mig, vilket jag tyckte var roligt, dels hade jag under min första medieutbildning en veckas praktik, vilket jag hade på Radio Västernorrland med Lennart Sundvall. Det var så kul så jag frågade och fick praktisera även veckan därpå som var sportlovsvecka. Har även ett halvår på radiotidningen i erfarenhetskofferten, men annars är det tidningsvärlden jag jobbat i.

Hur gör man för att lyssna på Radio Nolaskogs?

– Man går in på www.radioovik.se och väljer ”Semesterpratarna”. Där läggs dagens pratare ut dag för dag under juli månad och man kan även gå in och lyssna efteråt på tidigare utlagda pratare. På vår hemsida kommer vi att presentera vilka som är årets semesterpratare.

Vad betyder lokaljournalistiken för dig?

– Den är jätteviktig. Lokaljournalistiken omfattar allt från det som görs lokalt på gräsrotsnivå till hur regler och paragrafer påverkar den enskilde i vardag och arbete. Lokaljournalistiken är en viktig del i ett demokratiskt samhälle som kan sätta ljuset på vad som fungerar och var det gick fel. Då är det läge för omtag.

Fler nyheter från Örnsköldsvik och Ångermanland

Kryssningsfartyg till Örnsköldsvik i helgen

ÖRNSKÖLDSVIK De som gillar båtar, eller rättare sagt fartyg, kan besöka Örnsköldsviks hamn på söndag. Då kommer nämligen 231 meter kryssningsfartyg, inklusive 400 tyska turister.
Nordsverige rekommenderar

Fängelset totalrenoveras

HÄRNÖSAND Det är nu klart att det blir byggföretaget PEAB som får uppdraget att bygga om och renovera den tidigare riksanstalten i Härnösand.

Skrev under för stärkt demokrati

ÖRNSKÖLDSVIK I år är det 100 år sedan första riksdagsvalet med allmän och lika rösträtt i Sverige, ett jubileum för demokratin som uppmärksammas landet runt. En del i detta är...
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport