Lördag 24 augusti 2019

Nordsverige

Kunderna hängde på låset vid butiksöppning

Uppenbarligen en efterlängtad etablering. Detta att döma av att det köades redan innan Blomsterlandet öppnade upp sin nya butik i Örnsköldsvik.
– Jag tror att vi behövs, att folk både vill och kan handla här, säger den butikschef Jenny Johansson.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published apr 18, 2019 at 11:15

I torsdags öppnade Blomsterlandet sin 61:a butik i Sverige i just Örnsköldsvik, då med ett par 1 000 kvadratmeter stora lokaler som tidigare fungerade som bilfirma.

Inriktningen ligger på växter och tillbehör för hem och trädgård, vilket gör att i lokalerna tampas nu krukväxter med snittblommor och tillbehör liksom blomsterlökar och sättpotatis medan det fortfarande ska in mer i sortimentet.

I visst fall sådant som är mer årstidsbaserat och för vilket det finns utrymme för utomhus vid butiken. Inför premiäröppningen har en hel del arbete tarvats, inte minst med att få var sak på sin plats.

– Du kan tänka dig hur oändligt många vagnar med växter och annat som rullat in och tömts i lokalerna, konstaterar butikschefen Jenny Johansson som växlat om från säljare inom byggbranschen till blomsterinredningsbranschen.

Redan innan portarna slogs upp stod det hugande kunder och väntade, men någon avmattning kunde inte skönjas utan snarare ökade kundtillströmningen på under öppningsdagen. Prunkande växter i kundkorgar och kundvagnar och inte minst tulpaner hittade nya hem för fortsatt blomsterprakt medan kön till kassorna ringlade lång.

Under premiärdagen bjöds det även på varmkorv till kunderna och därtill fanns det både tulpan- och orkidéexpert på plats för att kunna guida rätt i blommornas värld.

Medlemskap med tillhörande medlemsrabatt lockade också många som passade på och tecknade medlemskap.

– Det var lång kö redan innan vi öppnade, jätteroligt att se, säger Annika Risberg som tillsammans med Ulrika Meths informerade om kundklubben.

– Jättemånga kunder. Det verkar vara ett stort intresse för att vi kommit hit, säger Ulrika Meths.

De hade stundvis ett högt tryck på aspirerande nya medlemmar.

Därmed verkar det onekligen som att butiken fyller ett uppdämt behov.

Små men ändå viktiga steg i rätt riktning

ÖRNSKÖLDSVIK I vintras blev Örnsköldsvik samiskt förvaltningsområde och kommunen lovade leva upp till förväntningarna. – Jag är väldigt glad att kommunen sträckt sig så långt och...

Sollefteå måste spara jättebelopp

SOLLEFTEÅ Sollefteå kommun måste spara 100 miljoner på en treårsperiod. För att lyckas med det krävs stora besparingar. Nu har kommunens tjänstemannaledning tagit fram många...