Söndag 26 maj 2019

Nordsverige

Knivrån mot Apoteket

På tisdagseftermiddagen skedde ett knivrån på Apoteket i Bredbyn. Rånaren var inriktad på narkotikaklassade medicinska preparat.

BREDBYN · Published dec 5, 2018 at 16:54

På tisdagseftermiddagen inträffade ett rån på Apoteket i Bredbyn där en okänd person hotade personalen med kniv. Målet var i första hand, utan rånaren knivhotade personalen vid Apoteket för att tvinga till sig narkotikaklassade mediciner. Opiater närmare bestämt.

Själva rånet skedde strax innan 15.00-tiden på tisdagseftermiddagen.

Rånare tvingade in sig bakom kassadisken och tvingade därefter personalen att överlämna narkotikaklassade mediciner.

Personalen larmade via 112 och polisen kom till platsen. Trots att sökningar gjordes under kvällen, även med en sökhund, kunde inte rånaren återfinnas. I nuläget finns ingen misstänkt person.

Apoteket i Bredbyn har under onsdagen haft stängt på grund av rånet.

Om rån

Under de senaste åren har antalet anmälda rån varierat något. Under fjolåret skedde 8 650 rån, varav de flesta var rån mot privatpersoner. Enligt Nationella trygghetsundersökningen har 1,4 procent av svenskarna blivit utsatta för personrån under 2016.

När det gäller rån mot butiker har det minskat sedan år 2008. Då skedde 1 007 rån, men tendensen är färre rån till och med ifjol då 724 rån utfördes.

Matnyttigt föredrag

KRAMFORS Stringo i Nyland har med sina fordonslyftare vuxit runt om i världen och lever allt mer på export. Kraven är stenhårda och att hitta rätt kompetens är avgörande för...

Det blir lättare att få ett tillfälligt alkoholtillstånd

RAMSELE I fortsättningen är det lättare för lastbilsträffen och andra tillfälliga arrangemang att få tillstånd att servera alkohol. Det har kommunstyrelsen i Sollefteå beslutat.

Färre länsbor röstar i förtid

LÄNET Allt fler svenskar vill förtidsrösta i EU-valet. Framför allt är det i storstadsregionerna som fler gått till valurnorna i förväg. I glesbygdslänen är utvecklingen den...