Söndag 16 juni 2019

Nordsverige

Jens Nilsson tar över ridån på Mittrevyn. De senaste två åren har han själv medverkat där på scenen. Foto: MARIA THERESE SOMMAR

Jens Nilsson tar över Mittrevyn

Jens W Nilsson tar över ansvaret för Mittrevyn som han själv medverkat i de två senaste åren.
– Det känns ärofyllt att nu få driva vidare en av Sveriges absolut bästa revyer, tycker skådespelaren från Örnsköldsvik.

HÄRNÖSAND · Published okt 2, 2018 at 01:15

Ända sedan 2005 har Mittrevyn roat publiken genom att med en vass udd kommentera från det gågna årets mest uppmärksammade händelser.

Huvudmännen bakom revyn är Lars T Johansson, Leif Mattisson och Nils-Gunnar Nilsson vars devis alltid varit: "Folk ska fatta skämten och skratta".

Nu tar Jens W Nilsson över revyn som årligen lockar tusentals besökare till Härnösand, bland annat ett 50-tal busslaster från stora delar av Norrland.

– Vi kan inte tänka oss någon bättre arvtagare till vår stolta revytradition än scenproffset och glädjespridaren Jens och önskar honom varmt lycka till med kommande mittrevyer, säger Nils-Gunnar Nilsson.

Jens egen teaterbana började i revyns värld under gymnasietiden i Örnsköldsvik. Revyns blandning av högt och lågt tilltalar.

– När revy är som bäst är den hejdlöst rolig, aktuell, barnslig och samtidigt allvarlig. Mittrevyn är precis det. Jag har sett revyn ett antal gånger och slagits av den höga klass den hållit genom åren.

För honom var det en självklarhet att nappa på erbjudandet när det dök upp. Och det känns tryggt att trion som utgör toppskicktet av länets begåvade lustigkurrar fortfarande är med, på ett eller annat sätt.

Teaterscenen är som hans andra hem.

– Jag älskar att höra applåderna och skratten från salongen. Att få människor att ha roligt en stund, skratta så tårarna rinner. DET är något som är värt min tid. Det vill jag ägna mitt liv åt.

Mittrevyn 2019 heter Vits & Sant och har premiär på nyårsafton. Traditionell skrattfest med sketcher utlovas i Härnösand.

Historik Mittrevyn

  • 1984 startade Nils-Gunnar Nilsson och Leif Mattisson Ullångersrevyn. Snart kom Lars T Johansson med i gänget.
  • 2005 startade Lars T Johansson Mittrevyn i Sundsvall och ået efter bildades produktionsbolaget AB Scen JMN.
  • I den nya regin spelades Mittrevyn under några år på Kramfors Folkets park och flyttade sedan till Härnösands teater.
  • Jens Nilsson har stått på scenen i egna och andras uppsättningar samt varit programledare för SVT-serien Myror i brallan.

Vill bygga bredbandsbullerbyar

SOLLEFTEÅ Nu vill det kommunala bostadsbolaget Solatum i Sollefteå satsa på moderna attraktiva bostäder för de som bor på landet. Detta i projektet Bredbandsbullerbyar. Bland...