Tisdag 16 juli 2019

Nordsverige

Lars Larsson och Roger Frisk delade ut priset till den, enligt deras egna ord, mycket välförtjänta Jennifer Pettersson. Foto: SVEN LINDBLOM

Jennifer blev Årets Domsjöbo

Jennifer Pettersson, 25 år, fick på Domsjö gårdsägarförenings årsmöte motta priset som årets Domsjöbo 2018. Hon får priset dels för sin mycket framgångsrika karriär som elitgymnast med SM-guld och nordisk mästare bland meriterna, dels för sin tränarroll.

DOMSJÖ · Published apr 4, 2019 at 16:15

I den positionen är hon på väg att ta nya gymnaster inom Örnsköldsviks gymnastikklubb (ÖGK) till nya titlar inom sporten. Bland dessa finns hennes egen syster Cassandra, 23 år, som är lika framgångsrik som sin äldre syster.

Jennifer Pettersson har tävlar i rytmisk gymnastik och efter SM-guld har det blivit tävlingar på både EM- och VM-nivå med många mycket fina placeringar.

Bland annat blev hon Nordisk mästare med boll och har utnämnts till ”Stor grabb” inom sporten.

Under hela hennes karriär var det en rysk tränare som skötte träningen. Det ledde till framgång men också med en baksida. Tränaren bedömdes driva gymnasterna för hårt.

Något som föranledde ÖGK att anmäla henne till Svenska gymnastikförbundet. Den aktuella tränaren åtnjuter gott förtroende hos den nuvarande gymnastikklubben som anlitar tränaren.

– Men det ledde också till resultat bland oss gymnaster, säger Jennifer Pettersson som kan ståta med tävlingar på elitnivå i i form av såväl SM, EM och VM-nivå.

– Nu är jag på väg att nå minst den nivån med helt andra metoder. Flera gymnaster som tröttnade på öststatsmodellen har också kommit tillbaka och fortsätter med gymnastik.

Och det är något som Domsjö gårdsägarförening med cirka 1 300 medlemmar upptäckt. Lars Larsson och Roger Frisk, som båda ingår i styrelsen, säger att det känns mycket motiverat att få ge en äkta Domsjötjej denna uppmuntran.

Förutom ära, diplom och blommor och innebär priset också en gratifikation på 1 500 kronor.

Jennifer Pettersson har tidigare fått priset Årets Västernorrlänning för år 2018 som Radio Västernorrland delar ut.

Jämsides med sin tränarroll för ÖGK driver hon också butik i en lokal helt nära Nolaskolan. Det är en butik för försäljning av proteinprodukter och kläder med mera som hör till den rytmiska gymnastiken.

Domsjö gårdsägarförening har delat ut priset tre gånger tidigare. 2015 uppmärksammades Gullviks havsbad, 2016 Bo Edman, Örnsköldsviks kommun och 2017 Lars Lundgren, Sommarhemmet.

Förbättringar för hästföretagare

LÄNET Bygglovskravet har länge varit en hämsko för att utveckla hästföretagandet. Ett rättsfall i Mark- och miljööverdomstolen gör nu att det blir lättare för hästföretagare att...