Måndag 10 augusti 2020

Nordsverige

Jaktkväll ett uppskattat lokalt initiativ

Jakt är ett stort intresse. Med redan infallna och därtill även stundande jaktpremiärer är det många som laddar inför jakten nu. Lantboas initiativ med en lokal jaktkväll var därmed något som föll i god jord och lockade alla åldrar.

BREDBYN · Published aug 25, 2019 at 11:15

På plats vid Lantboa under kvällen fanns även andra lokala företag i form av Bredbyns Gästgiveri, Första intrycket, Tidlösa Ting och Skoaffär’n i Anundsjö förutom representanter för Svenska Jägareförbundet.

Där återfanns Karl-Åke Sandström som nu i sommar även varit på plats under den stora jaktmässan Västgård i Jämtland under föregående månandsskifte och såväl där som under kvällen bland annat pratade om vikten av medlemskap i just Svenska Jägareförbundet.

– Vi har en väldigt hög acceptans för jakt i Sverige. Samtidigt är det viktigt att vi är organiserade, inte minst med tanke på att det finns en förvisso liten klick men väldigt högljudda jaktmotståndare som dessutom får obefogat mycket mediautrymme, konstaterar Karl-Åke Sandström.

Som aktiviteter under kvällen fanns det både skyttetävling och tipsslinga att tillgå, bägge med vinstmöjligheter. Dessutom innebar arrangemanget ett tillfälle för många att bara träffas och samtala. Av tipsslingan fanns det två upplagor, en för vuxna och en för barn.

Vid fråga två återfanns Amanda Westman, Elvira Öberg och Estrid Westman som klurade på barntipsslingans fråga om vilket djur som efterlämnat det visade spåret, var det en tjäder, en skogsmus eller möjligen en hare.

Det tretåiga spåret krävde lite funderingar innan flickorna slutligen bestämde sig för vilket alternativ de skulle kryssa i.

För såväl skyttetävlingen som bägge upplagorna av tippslingan väntar ett första- till tredjepris för de som gjort bäst ifrån sig. Och många var det som tävlade, närmast fler vuxna än barn satte sin akunskaper på prov i tipsslingans jaktrelaterade klurigheter.

Därtill kan det eventuellt vankas andra priser också enligt Emma Jonsson, tidigare Sjöbergh men som nyligen gifte sig, som tillsammans med systern Elin Westman driver Lantboa.

Emma berättar att de är nöjda med uppslutningen under jaktkvällen.

– Det var väldigt glatt och positivt. Mycket folk. Det var över förväntan även denna gång. Det var väldigt uppskattat. Jag tror besökarna var nöjda och glada, säger Emma Jonsson och fortsätter.

– Tidigare har vi även kört julmarknad, vilket också blev populärt. Det verkar vara uppskattat när vi drar igång någonting. Det känns att det uppskattas.

Det verkar vara uppskattat när vi drar igång någonting.

Protester mot vindkraft

SOLLEFTEÅ Wpd Onshore Valberget AB och Eolus Vind AB vill uppföra 18-22 vindkraftverk på Vaberget, 15 kilometer nordväst om Sollefteå. Arbetsgruppen Rädda Vaberget, som av...

Ikonisk bro blir ett turistnav

NYADAL Ziplinebana under Högakustenbron och en glasad hiss upp till pylonens topp är bara några exempel på idéer hotellägaren Mats Löfroth vill genomföra i Nyadal. I höst drar en...