Söndag 26 maj 2019

Nordsverige

Idrottens Dag fylld med glädje

Idrottens Dag är ett nationellt koncept, där alla välkomnas att prova på olika idrotter under ordnade former. Den anordnas på ett 30-tal platser runtom i landet och i lördags var turen kommen till Skyttis i Örnsköldsvik.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published okt 2, 2018 at 01:15

På plats fanns Västernorrlands idrottsförbund tillsammans med SISU Idrottsutbildarna och ett stort antal lokala idrottsföreningar bjöds det på rörelse och aktiviteter i massor av olika former.

Utbudet var digert och bland alla aktiviteter kan nämnas backhoppning, karate, bowling, fäktning och bordtennis. Vid den sistnämnda var det full fart och det har varit kö hela tiden, berättar John Erik Edlund, som står och instruerar vid bordet där bollmaskinen skjuter ut nya bollar i en jämn och strid ström.

Loui Lundberg, 5 år, är en av alla som provar på och det för allra första gången.

– Jag spelar fotboll i vanliga fall, berättar Loui och jag har även provat käpphästhoppning och sprungit Papricaloppet idag. Det är jättejättebra att få prova olika saker och bordtennis var kul, avslutat han.

Det var förstås mest barn och ungdomar som provade på de olika idrotterna och förutom långa köer till bordtennisen och fäktningen i inomhushallen, så var det mest hela tiden full aktivitet och kö till rullskidåkningen såväl som orienteringen.

Hela Skyttis-området sjöd av aktivitet och glädje och säkert var det en och annan som hittade någon ny idrott att delta i framöver.

Matnyttigt föredrag

KRAMFORS Stringo i Nyland har med sina fordonslyftare vuxit runt om i världen och lever allt mer på export. Kraven är stenhårda och att hitta rätt kompetens är avgörande för...

Det blir lättare att få ett tillfälligt alkoholtillstånd

RAMSELE I fortsättningen är det lättare för lastbilsträffen och andra tillfälliga arrangemang att få tillstånd att servera alkohol. Det har kommunstyrelsen i Sollefteå beslutat.

Färre länsbor röstar i förtid

LÄNET Allt fler svenskar vill förtidsrösta i EU-valet. Framför allt är det i storstadsregionerna som fler gått till valurnorna i förväg. I glesbygdslänen är utvecklingen den...