Torsdag 21 februari 2019

Nordsverige

Idrottens Dag fylld med glädje

Idrottens Dag är ett nationellt koncept, där alla välkomnas att prova på olika idrotter under ordnade former. Den anordnas på ett 30-tal platser runtom i landet och i lördags var turen kommen till Skyttis i Örnsköldsvik.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published okt 2, 2018 at 01:15

På plats fanns Västernorrlands idrottsförbund tillsammans med SISU Idrottsutbildarna och ett stort antal lokala idrottsföreningar bjöds det på rörelse och aktiviteter i massor av olika former.

Utbudet var digert och bland alla aktiviteter kan nämnas backhoppning, karate, bowling, fäktning och bordtennis. Vid den sistnämnda var det full fart och det har varit kö hela tiden, berättar John Erik Edlund, som står och instruerar vid bordet där bollmaskinen skjuter ut nya bollar i en jämn och strid ström.

Loui Lundberg, 5 år, är en av alla som provar på och det för allra första gången.

– Jag spelar fotboll i vanliga fall, berättar Loui och jag har även provat käpphästhoppning och sprungit Papricaloppet idag. Det är jättejättebra att få prova olika saker och bordtennis var kul, avslutat han.

Det var förstås mest barn och ungdomar som provade på de olika idrotterna och förutom långa köer till bordtennisen och fäktningen i inomhushallen, så var det mest hela tiden full aktivitet och kö till rullskidåkningen såväl som orienteringen.

Hela Skyttis-området sjöd av aktivitet och glädje och säkert var det en och annan som hittade någon ny idrott att delta i framöver.

Utomhusmatlagning med helhetstänk

ARNÄSVALL Intresset för utelivet och inte minst uteplatsen och maten är på tydligen uppgång. – Vi ser att intresset vuxit ganska kraftigt de senaste fem åren, säger Anna...

Fler tidiga sommarjobb att söka

KRAMFORS Redan nu finns det många sommarjobb att söka i landet. Vanligast är jobb inom sjukvård och omsorg som står för hälften av alla lediga platser. I Västernorrland fanns 787...