Måndag 20 januari 2020

Nordsverige

Firade Nordsveriges jubileum musikaliskt

Ljuv och uppryckande musik från de senaste 100 åren med begåvade musikanter, lokalproducerat fika och god stämning. Det gjorde kvällen när den över 170 personer starka publiken slöt upp på musikalisk nostalgikväll.

BREDBYN · Published nov 7, 2019 at 11:15

I år 100-årsjubilerar Nordverige och en del av firandet görs för at kunna inbjuda tidningens trogna prenumeranter att vara en del av just firandet.

Som med de två Nostagikvällar som arrangeras, den ena i fredags i Bredbyn och den andra nu kommande fredag i Bollstabruk.

Tidigt på fredagseftermiddagen ställdes Olympia i Bredbyn i ordning inför den musikaliska aftonen där Per-Åke Stockberg, Ann-Cathrine Wiklander, Klas Norberg och Tommy Thelin stod för den musikaliska behållningen under kvällen. Detta samtidigt som det mellan låtarna avhandlades historiska händelser både lokalt och i världen mellan låtarna.

Därigenom borgade allt för en trevlig kväll med en musikalisk återblick på de gångna 100 åren genom detta samarrangemang mellan Nordsverige, Kulturbroar och Nätra hembygdsförening.

Med en inledning i form av "The Entertainer" av Per-Åke Stockberg kunde nostalgikvällen kickas igång och ta ton på allvar.

Därefter följde ett pärlband av välbekanta och populära låtar från de förflutna decennier. Låtar som "Hälsa dem därhemma" som framfördes av Ann-Catrine Wiklander, 1950-talet skildras med "Rock around the clock" av Klas Norberg och det berättas om en viss ung lastbilschaffis från Tupelo som chockar vuxna världen över, en svensk klassiker som "Är du kär i mig ännu Klas-Göran" sjöngs av unga gästartisten Angelina Thelin precis som Tommy Thelin tog sig ann "Ett litet rött paket".

Riktigt rysligt bra blir det när Klas Norberg tar sig an Tommy Körbergs tävlingslåt i schlagern, skriven av Py Bäckman. När så "Stad i ljus" ges i hans tappning är det riktigt riktigt bra!

Jag gillar inte The Beatles, de var alldeles för långhåriga..

100

år firades musikaliskt med Nordsverige.

Föreläsning om pionernas värld

ÖRNSKÖLDSVIK I slutet av januari ska sommarens rabattprimadonnor lyftas fram, det i en föreläsning av Leena Liljestrand. Hon är ordförande för Svenska Pionsällskapet och...

De mindre skogsägarna drabbas mest

ÅNGERMANLAND Sedan årsskiftet kommer det alltid att tas ut en avgift för ansökan om timmerupplag inom vägområde för allmän väg. Avgiften tas för Trafikverkets handläggning av...

Tajt VM-kval på ett isigt Kallehov

ÖRNSKÖLDSVIK För tredje året på raken, så fick ÖMK Rundbana förtroendet att köra ett VM-kval i isracing och med två hemmaåkare i startfältet, så var det upplagt för spännande...