Onsdag 15 juli 2020

Nordsverige

Bygmas Magnus Häggström med Årets Bygmastipendiat i Örnskldsvik, Filip Persson. Foto: CAROLA HARNESK

Filip är årets byggstipendiat

Utdelningen blev något annorlunda jämfört med tidigare år. Då är också mycket annorlunda på grund av coronapandemin. Men utdelningen av Årets Bygmastipendium går som vanligt och gick i år till Filip Persson.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published jun 22, 2020 at 11:15

Vanligen brukar utdelningen ske på Örnsköldsviks gymnasium i samband med skolavslutningen,men med anledning av det lite ovanliga läget fick det i år istället bli vid Bygma.

Detta utifrån beslut av skolans rektor Marie Edin.

Bygmastipendiet innebär diplom, prischeck på 10 000 kronor och en välfylld och exklusiv verktygsväska, ett pris som mottogs av en glad stipendiat av av Bygmas platschef Magnus Häggström.

Motiveringen lyder enligt följande: ”Filip har visat stort intresse för skolarbetet och har under sin APL varit plikttrogen och ambitiös samt visat goda yrkeskunskaper”.

Det är för sjunde året i rad som stipendiet delas ut, detta på femton skolor på ett tiotal orter runt om i Sverige. Tanken med stipendiet är, från byggmaterialkoncernen Bygmas sida, att uppmuntra elever att välja byggbranschen och bidra till att öka branschens yrkesstolthet, likaså att säkerställa framtida arbetskraft coh kompetens i branschen.

Stipendiet går till den eller de elever som visat på goda studieresultat eller som gjort en anmärkningsvärd uppryckning.

2014 var första året som stipendiet delades ut och i år var det länge oklart hur det skulle bli.

– Vi är extra glada över att kunna dela ut Bygmastipendiet i år. Det var länge oklart hur det skulle bli, så det känns bra att vi inte behövt ställa in utan istället kunnat ställa om firandet efter rådande omständigheter, kommenterar Ulrika Berg, marknadschef på Bygma och fortsätter.

– I år känns det ju extra viktigt att fortsätta sprida glädje till studenterna och att bidra till att lyfta de goda exemplen från skolans värld. Vi gratulerar Filip och önskar honom en ljus framtid i byggbranschen.

Det är totalt 10 000 kronor per skola som anslås för stipendiet och som kan fördelas mellan en till två avgångselever. En grundtanke bakom stipendiet, förutom att lyfta några av de fantastiska ungdomar i svenska skolan som förebilder, är att visa att allt är möjligt.

Därför kan stipendiet gå till elever som gjort en skolprestation utöver det vanliga eller om man lyckats vända en negativ trend och visat att ”allt är möjligt”.

Värderingar före stämningsansökan

BREDBYN Tidigare var tanken att en stämningsansökan förmodligen skulle hinnas med före sommaren. Men nu ligger en annan tidsplan. – Vi ska titta närmare på vissa fordon och låta...

"Faran är långt från över"

HÖGBYN "Tro inte för ett ögonblick att faran är över. Ett stort antal av våra medlemmar kämpar varje dag för sin överlevnad under coronapandemin." Det säger Maud Olofsson, som är...

Ungdomsmottagningen blir mer digital

LÄNET Region Västernorrland vill nu se till så att ungdomar ska kunna få kontakt med ungdomsmottagningar även under sommaren. Även när regionen drar ned på verksamheten. Detta...