Söndag 26 maj 2019

Nordsverige

Färggrant Trassel på årets isgala

Det blev rikligt med Trassel på årets isgala, när Örnsköldsviks Konståkningsklubb för 44:e gången arrangerade den populära isgalan. Ja, själva isgalan genomfördes utan trassel och mankemang, men Trassel var allestädes närvarande i första akten, när berättelsen om Rapunzel och hennes nyvunna kärlek Flynn spelades upp, med ett 35-tal duktiga medverkande, färgrika och vackra dräkter och skicklig och medryckande konståkning.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published maj 8, 2019 at 15:00

Det blev sagan om Rapunzel i en lite omskriven tappning, men med den elaka häxan, den räddande prinsen och ett lyckligt slut som närvarande och viktiga ingredienser.

Allt ifrån elitåkare till nästan nybörjare var med i föreställningen och tillhopa skapades en färgsprakande, tilltalande och sevärd isshow. Många fina prestationer gjordes, men allra charmigast var nog ändå kameleonten Pascal, som Kajsa Olsson gestaltade med bravur.

I andra akten fortsatte showen i oförminskad styrka, men med en helt annan tanke bakom. Med fart och fläkt presenterades de fyra elementen luft, jord, vatten och eld och flygvärdinnor och piloter, minioner, jordgubbar, getingar, tropiska djur, regndansare, brandmän och häxor avlöste varandra i ett lagom högt tempo.

När man ser mängden av deltagare, som medverkar i allehanda fina kreationer, så förstår man att det ligger massor med arbete bakom, innan isgalan kan genomföras med helgens tre föreställningar.

Så förutom välförtjänta applåder till alla medverkande på isen, så nämns särskilt även Jannike Tjällman som svarar för storyn och musikval och alla övriga som fixat med kostymer, kulisser och allt annat som måste fixas.

Att isgalan är ett populärt vårtecken är inte att ta miste på och de tre föreställningarna sågs av ca 10000 personer. Det borgar säkert för att den återkommer nästa år och att det kan bli 50-årsfirande några år därefter.

Matnyttigt föredrag

KRAMFORS Stringo i Nyland har med sina fordonslyftare vuxit runt om i världen och lever allt mer på export. Kraven är stenhårda och att hitta rätt kompetens är avgörande för...

Det blir lättare att få ett tillfälligt alkoholtillstånd

RAMSELE I fortsättningen är det lättare för lastbilsträffen och andra tillfälliga arrangemang att få tillstånd att servera alkohol. Det har kommunstyrelsen i Sollefteå beslutat.

Färre länsbor röstar i förtid

LÄNET Allt fler svenskar vill förtidsrösta i EU-valet. Framför allt är det i storstadsregionerna som fler gått till valurnorna i förväg. I glesbygdslänen är utvecklingen den...