Torsdag 19 september 2019

Nordsverige

Få showar likt Sleak på Youtube

Sleak heter gruppen. Koreansk pop är deras livsluft. Sliperiet är platsen där deras shower arrangeras.
– Sliperiet är en jättebra plats för oss att vara på här har vi allting som vi behöver för att kunna träna på våra shower, säger Linnea Lindmark.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published apr 1, 2019 at 11:15

Det ser ut som en jättelång graffitimålning på den vita betongväggen på andra våningen i kulturhuset i Örnsköldsvik.

Fast väggen är täckt med flera meter papper och på den har gruppen Sleak målat hela ytan med något som ser ut som abstrakt färgglad konst.

Målningen ingår i Sleaks koncept som handlar om K-pop eller precisare Sydkoreansk pop.

En musikgenre som har sina rötter i Sydkorea och spridit sig som en löpeld över världen sedan början av 2010-talet tack vare spridningen via sociala medier och nått till Örnsköldsvik och anammats av gruppen Sleak.

– Vi är en dansgrupp på 15–20 medlemmar mellan 16–25 år, berättar Linnea Lindmark, innan gruppen drar igång sin energiska dansshow som filmas av en av medlemmarna i gruppen.

– Vi mimar till musiken och genomför samma program som de koreanska originalen som vi sedan lägger ut på youtube i en tävling om bästa showen.

Sliperiet är en perfekt plats för gruppen Sleak att vara på och öva sina nummer.

– Här finns allt vi behöver för att kunna genomföra vår show, utrustning för att sy våra kläder och för att filma showen, säger hon.

– Här kan man släppa loss energin och låta den flöda.

– Hade varit svårt att göra det vi kan göra här någon annanstans. Här har vi utrymme, säger Linnea Lindmark.

Jour som kan göra nytta

SOLLEFTEÅ Kvinnojouren i Sollefteå behövs. Och i höst arrangerar man två föreläsningar för att informera om mäns våld mot kvinnor.