Måndag 17 februari 2020

Nordsverige

Få showar likt Sleak på Youtube

Sleak heter gruppen. Koreansk pop är deras livsluft. Sliperiet är platsen där deras shower arrangeras.
– Sliperiet är en jättebra plats för oss att vara på här har vi allting som vi behöver för att kunna träna på våra shower, säger Linnea Lindmark.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published apr 1, 2019 at 11:15

Det ser ut som en jättelång graffitimålning på den vita betongväggen på andra våningen i kulturhuset i Örnsköldsvik.

Fast väggen är täckt med flera meter papper och på den har gruppen Sleak målat hela ytan med något som ser ut som abstrakt färgglad konst.

Målningen ingår i Sleaks koncept som handlar om K-pop eller precisare Sydkoreansk pop.

En musikgenre som har sina rötter i Sydkorea och spridit sig som en löpeld över världen sedan början av 2010-talet tack vare spridningen via sociala medier och nått till Örnsköldsvik och anammats av gruppen Sleak.

– Vi är en dansgrupp på 15–20 medlemmar mellan 16–25 år, berättar Linnea Lindmark, innan gruppen drar igång sin energiska dansshow som filmas av en av medlemmarna i gruppen.

– Vi mimar till musiken och genomför samma program som de koreanska originalen som vi sedan lägger ut på youtube i en tävling om bästa showen.

Sliperiet är en perfekt plats för gruppen Sleak att vara på och öva sina nummer.

– Här finns allt vi behöver för att kunna genomföra vår show, utrustning för att sy våra kläder och för att filma showen, säger hon.

– Här kan man släppa loss energin och låta den flöda.

– Hade varit svårt att göra det vi kan göra här någon annanstans. Här har vi utrymme, säger Linnea Lindmark.

200 miljoners order för Strängbetong

LÅNGVIKSMON Producenterna behöver öka sin produktion för att möta en växande efterfrågan på pappersförpackningar. Det föranleder en ny industribyggnad i Obbola - något som...

Prästen lämnar sin tjänst

KRAMFORS Sven Alberius, kyrkoherde i Kramfors pastorat, lämnar 1 juli sin tjänst. –Jag hade gärna fortsatt ett år till om förutsättningarna varit annorlunda, säger han. – Men...

"Fult att ställa byar mot varandra"

TREHÖRNINGSJÖ "Vill man ha kvar någon levande landsbygd som man pratar om, så man stödja landsbygden, i stället för att bara lägga ner. Det har sagts att det inte handlar om...

En livskraftig landsbygd målet för manifestation

ÖRNSKÖLDSVIK En manifestation för att visa missnöjet. Det är tanken med den manifestation som anordnas nu på lördag. – Det här förslaget är inte vettigt. Det finns inga kalkyler...