Tisdag 16 juli 2019

Nordsverige

Få showar likt Sleak på Youtube

Sleak heter gruppen. Koreansk pop är deras livsluft. Sliperiet är platsen där deras shower arrangeras.
– Sliperiet är en jättebra plats för oss att vara på här har vi allting som vi behöver för att kunna träna på våra shower, säger Linnea Lindmark.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published apr 1, 2019 at 11:15

Det ser ut som en jättelång graffitimålning på den vita betongväggen på andra våningen i kulturhuset i Örnsköldsvik.

Fast väggen är täckt med flera meter papper och på den har gruppen Sleak målat hela ytan med något som ser ut som abstrakt färgglad konst.

Målningen ingår i Sleaks koncept som handlar om K-pop eller precisare Sydkoreansk pop.

En musikgenre som har sina rötter i Sydkorea och spridit sig som en löpeld över världen sedan början av 2010-talet tack vare spridningen via sociala medier och nått till Örnsköldsvik och anammats av gruppen Sleak.

– Vi är en dansgrupp på 15–20 medlemmar mellan 16–25 år, berättar Linnea Lindmark, innan gruppen drar igång sin energiska dansshow som filmas av en av medlemmarna i gruppen.

– Vi mimar till musiken och genomför samma program som de koreanska originalen som vi sedan lägger ut på youtube i en tävling om bästa showen.

Sliperiet är en perfekt plats för gruppen Sleak att vara på och öva sina nummer.

– Här finns allt vi behöver för att kunna genomföra vår show, utrustning för att sy våra kläder och för att filma showen, säger hon.

– Här kan man släppa loss energin och låta den flöda.

– Hade varit svårt att göra det vi kan göra här någon annanstans. Här har vi utrymme, säger Linnea Lindmark.

Förbättringar för hästföretagare

LÄNET Bygglovskravet har länge varit en hämsko för att utveckla hästföretagandet. Ett rättsfall i Mark- och miljööverdomstolen gör nu att det blir lättare för hästföretagare att...