Onsdag 8 april 2020

Nordsverige

En vintrig mötesplats för barn

Numera närmast en tradition. Det är friluftsdagen i Mellansel som årligen lockar mängder med besökare med sitt urval av kostnadsfria aktiviteter.

MELLANSEL · Published mar 14, 2020 at 12:15

Med över dussinet aktiviteter finns det ett bra urval. Däri ligger troligen också en stor del av framgången som en ung mötesplats under sportlovet för just friluftsdagen.

Vid Mellansels fritidsanläggning och Sjönäset finns en uppsjö av aktiviteter som alla kan lockas av, allt från skoteråkning till isfiske, åka häst och vagn, ägna sig och snögraffiti, snöskulpturer, baka tunnbröd eller åka efter ett hundspann. Kort sagt, här finns det saker att göra - vilket också lockar barn och barnfamiljer.

En färgglad vägg av snö är bland det första man noterar på plats, helt enkelt en upplogad vägg för snögraffitii och intill det möjligheter at tägna sig åt snökonst.

Det är också där som åttaåringarna Melissa Cordestam och Elida Croon återfinns, i full färd med att realisera ett eget snökonstverk.

En bit ifrån dem ringlade sig kön till skotåeråkningen, precis som det köades till såväl hundspann som till möjligheten att åka med häst och vagn.

För det sistnämnda svarade Anette Johansson, Sörälvsjö i Arnäsvall tillsammans med islandshästen Tira.

Visst är det noga nu med att jag säger häst och inte ponny, just eftersom det är en islandshäst?

– Ja, fast när jag tävlar i sportkörning med Tira går hon som B-ponny, så hon är en liten islandshäst, berättar Anette Johansson om sin fyrhovade kamrat.

Kan bli aktuellt att vitesförelägga kommunen

ÖRNSKÖLDSVIK Nyligen hölls en videokonferens för att försöka få så mycket klart för sig som möjligt rörande de fordon och maskiner som sålts för Arne Gavelin under den tid han...

Ö-viksbo ny chef för längdslandslaget

ÖRNSKÖLDSVIK Det blir en Örnsköldsviksbo i förskingringen som blir ny chef för längdlandslaget. Det har nu Svenska skidförbundet bestämt och utsett Anders Byström som ny...