Måndag 19 augusti 2019

Nordsverige

Efterlängtad ny butik invigdes

Lokalen har inte stått tom länge, men ändå har ett behov stått ouppfyllt. I fredags var det dags att inviga Bredbyns nya butikstillskott Lantboa, en butik som inriktar sig mot djur, hem och trädgård.

BREDBYN · Published nov 2, 2018 at 06:15

På fredagsmorgonen invigdes butiken med bandklippning, ett uppdrag som förärades butiksinnehavarnas mormor Ewa Westman som därmed fick förklara butiken invigd för de församlade blivande kunderna.

Lokalen har stått tom sedan Granngårdens verksamhet lades ner tidigare i höst även om det tidigt stod klart, som Nordsverige kunde berätta om i redan i augusti i år, att syskonen Elin Westman och Emma Sjöbergh beslutat sig för att starta upp en egen verksamhet.

Full fokus här därmed legat på att bygga upp ett täckande sortiment och inte minst att fräscha upp lokalerna och bygga upp för ett fungerande sortiment i butiken.

– Speciellt sista veckan har varit intensiv, konstaterar Elin Westman glatt som kunde se butiken fyllas med kunder direkt vid invigningen.

Fortfarande väntades en del varor till sortimentet in.

– Jag skullle tro att det kommer en sändning varor redan i dag, konstaterade Elin glatt medan hon servade kunder och delade ut goodiebags.

Till invigningsfesten lockades det även med 7 sorters kakor, kaffe och saft förutom ballonger till alla barn.

Där lurades de dock lite grann, det var faktiskt åtta sorters kakor som återfanns på det uppdukade bordet under invigningen.

Möjligheten att handla lokalt var också något som beskrevs som högst positivt bland kunderna. ”Så vi slipper åka till stan för att handla” som en kund kärnfullt uttryckte saken.

Oseriösa sotarföretag luras med avskaffad lag

Örnsköldsvik Sotningsdistriktet i Umeå har tidigare gått ut med en varning för oseriösa sotare och nu varnar även Sundsvall. Örnsköldsvik har tidigare haft samma problem.

Skogsdag drog besökare

JUNSELE En framgångsrik och mycket populär dag. Så kan skogsdagen i lördags på Junsele djurpark beskrivas med sina omkring 3 000 besökare.

Kornet Acanthus kom tillbaka till Norrland efter 110 år i USA

Dorotea Hört talas om det norrländska matkornet Acanthus? Inte? Kornet odlades av Jonas Gustafsson och hans hustru Brita Greta vid gården Bergvattnet i Dorotea. Hamnade av en...