Söndag 20 oktober 2019

Nordsverige

Thomas Johansson, vd Coop Nord, säger att beslutet att stanna i Björna var lätt att fatta. Foto: SUSANNHE MELIN

Efter branden lovar Coop att satsa i Björna

Efter branden har Coop beslutat att stanna kvar i Björna. Valet föll på den strumpfabrik som ligger ett stenkast från den gamla butiken.

BJÖRNA · Published sep 4, 2019 at 13:42

Alternativet bedömdes vara det snabbaste sättet att återigen kunna erbjuda Björnaborna en fullvärdig butik. Ett nybygge beräknas ta minst 18 månader och anses heller inte vara försvarsbart ur ett kostnadsperspektiv.

– Vi är stolta över att kunna öppna en ny modern butik i Björnas centrum, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord.

Så snart tillträde ges påbörjas arbetet med att ställa i om fabrikslokalen. Butiken får en större säljyta än tidigare och miljövänlig utrustning vad gäller belysning och köldmedia.

Den gamla tomten kommer att saneras och snyggas till så snart försäkringsfrågor och utredningar är klara. Tankar finns kring hur den gamla tomten kan användas till gagn för Björnaborna. Coop kommer att fortsätta med möjlighet att handla online med utkörning till dess att portarna till nya butiken slås upp.

Ambitionen är en invigning före årsskiftet.

Sjöstedt talade skamlig politik

ÖRNSKÖLDSVIK Västerpartiets ledare Jonas Sjöstedt ömmade starkt för kurderna när han talade inför ett hundratal personer på Ungdomshemmet i Örnsköldsvik. Det innebär knökfullt...