Söndag 16 juni 2019

Nordsverige

Thomas Di Leva tar sin David Bowie-föreställning till Örnsköldsvik nästa år. Foto: MATTIAS EDWALL

Di Leva tar Bowie till Nolan

David Bowie-hyllningen har kritikerrosats. Nu har Thomas Di Leva föreställningen ”Changes” på turné runt om i landet. Den 23:e mars nästa år gästar han Örnsköldsvik och Nolan.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published okt 4, 2018 at 06:00

”Changes” är en showresa genom tid och rum såväl som dröm och verklighet, detta genom David Bowies musikaliska storverk.

Låtar som Space Oddity, Ziggy Stardust, Under Pressure och inte minst Changes är några av de klassiska Bowie-låtarna som varsamt stöpts om till Di Leva-format.

– Bowies popkulturella gärning kan inte nog poängteras - hans unika kreativitet har inte bara påverkat mig utan flera generationers musik, kultur, konst och tankar, kommenterar Thomas Di Leva den stundande turnén.

– Min intention är att bjuda publiken på en musikalisk fest med både fascinerande yta och gåtfullt djup. Jag och publiken kommer att komma ytterligare ett steg närmre David Bowies hjärta och vision,

Turnés titel ”Changes” vittnar om Thomas Di Levas ambition att låta publiken känna historiens vingslag i såväl David Bowies karriär och livsgärning.

Detta på samma gång som den ska spegla samtidens olika vägval och de stora förändringar vi står inför.

Om Di Leva

  • Thomas Di Leva föddes som Thomas Magnusson 1963 i Gävle.
  • 1987 slog Di Leva igenom för den breda publiken med albumet ”Vem ska jag tro på”. Titellåten skrev Di Leva strax efter att statsminister Olof Palme blivit mördad. Skivan kom att utses till Årets bästa album av Slitz och fick en andraplacering i Aftonbladets omröstning om Rockbjörnen.
  • Di Levas musik och särpräglade framtoning har gjort honom till något av en särling inom svensk musik. Själv har Di Leva hänvisat till att just David Bowie och dennes ”The Rise and Fall of Ziggy Ztardust and the Spiders from mars” haft stort inflytande på honom.

Vill bygga bredbandsbullerbyar

SOLLEFTEÅ Nu vill det kommunala bostadsbolaget Solatum i Sollefteå satsa på moderna attraktiva bostäder för de som bor på landet. Detta i projektet Bredbandsbullerbyar. Bland...