Måndag 22 juli 2019

Nordsverige

Blomsterkedja etableras

Nästa vår, våren 2019, kommer en ny blomsterkedja att etablera sig i Örnsköldsvik. Då öppnar nämligen Blomsterlandet en butik efter Hästmarksvägen i Arnäsvall.
– Vi har ett grovt lagt datum planerat, men vi nöjer oss med att säga våren 2019 än så länge, säger Magnus Eriksson, byggnations- och fastighetsansvarig.

ÖRNSKÖLDSVIK · Published okt 1, 2018 at 01:15

Blomsterlandet är en handelsträdgårdskedja med i nuläget 57 butiker i Sverige, från Luleå i norr ner till södra Skåne. Till våren blir det ytterligare en butik i kedjan, då i Örnsköldsvik.

– Vi håller på och bygger om för fullt nu. Kvadratmässigt blir det ganska likt våra övriga butiker. Butiksytan kommer att landa på cirka 1 400 kvadratmeter och då tillkommer det cirka 1 000 kvadratmeter utomhus, förtydligar Magnus Eriksson.

En etablering i Örnsköldsvik har det funnits ett intresse för, och enligt Magnus bör butiken bli ett bra komplemet - eller tillskott om man så vill - till regionen.

När butiken öppnar kommer det därmed att vara fullt sortiment för en trädgårdshandel, det vill säga trädgårdsväxter, snittblommor, blombinderier och krukväxter för att nämna en del.

En ny butik betyder också nya arbetstillfällen. Inom kort kommer rekryteringen att påbörjas och ett tiotal personer kommer att anställas för den årliga driften, förutom extrapersonal under högsäsong.

– När vi öppnar kommer det att bli en maffig invigning, lovar Magnus Eriksson.

Det kommer att både synas och höras när vi öppnar en butik. Det brukar vara en bra start, inte minst nu när vi ska öppna under våren då odlingssäsongen verkligen börjar. Det ska bli spännande!

Någon gång så där i mars eller april bör man därmed kunna räkna med att portarna till Blomsterlandets i Örnsköldsvik slår upp.

Storsatsning på turism i Junsele

JUNSELE Nu satsas närmare 16 miljoner för att förbättra turismen i Västra. Denna gång är utgångspunkten Junsele.