Måndag 21 september 2020

Nordsverige

Statsminister Stefan Löfven besökte Älvsbyn med anledning av branden på Polarbröds bageri. Foto: PRESSBILD

Återuppbyggnad i Älvsbyn minst två år bort

Ett nytt bageri i Älvsbyn ligger minst två år bort. Därför varslar nu Polarbröd om uppsägning för samtliga kollektivanställda i Polarbröd AB i Älvsbyn. Varslet berör 131 personer i nuläget. Samtidigt kommer anställda att erbjudas jobb på bageriet i Bredbyn.
– Det här är en sorgens dag för oss i Polarbröd. Vi ser ingen annan lösning i nuläget men vi gör allt vi kan för att komma tillbaka med ett nytt bageri i Älvsbyn även om det kommer att ta tid, säger Karin Bodin.

ÄLVSBYN - BREDBYN · Published sep 2, 2020 at 12:05

Sedan branden som ödelade bageriet i Älvsbyn har det förts samtal och diskussioner för hur Polarbröd arbetar vidare i väntan på att bageriet kan återuppbyggas i Älvsbyn.

Företagsledningen har tittat på alla möjligheter, men ser ingen annan lösning än varsel i nuläget då uppbyggnaden av ett nytt bageri kommer att tarva tid. Minst två år beräknas det ta för en återuppbyggnad.

I första hand nu kommer medarbetare i Älvsbyn att erbjudas jobb i Bredbyn, där företaget har sitt andra bageri och där bageripersonal kommer att behövas när man nu maximerar produktionen.

Det handlar om ett 20-tal arbetstillfällen där Polarbröd kommer att försöka hjälpa till med boende och resor.

Andra åtgärder är att det jobbas hårt för att få igång en smörgåsproduktion i Älvsbyn. Inledningsvis kan det innebära ett 20-tal arbetstillfällen.

Andra åtgärder att det samarbetas med kommunen och arbetsförmedlingen för att kunna ta fram någon form av riktad utbildning på hemorten. Ytterligare en möjlighet till arbete kan vara hos Omne Bröd i Nordingrå som redan bakar bröd åt Polarbröd.

Fredrik deltar i mästarkampen

ÖRNSKÖLDSVIK Inspelningarna av den 13:e säsongen av Mästarnas mästare drog igång i fredags. En av deltagarna är Fredrik Lindström, skidskytten från Anundsjö som numera går på...

Äldresatsning på boenden

ÖRNSKÖLDSVIK En av kommunens största äldreomsorgssatsningar. Det var budskapet när Socialdemokraterna och Vänsterpartiet kallade till presskonferens i fredags. Närmare bestämt...

Nytt bolag ska trafikera flyget

ÖRNSKÖLDSVIK I fredags blev det klart att Amapola är det nya flygbolaget som kommer att trafikera Örnsköldsviks Airport fram till årsskiftet. Från och med nästa år kommer...