Fredag 14 augusti 2020

Nordsverige

Arne Gavelin är inom kort fri från förvaltarskapet. Det är innebörden när Ångermanlands tingsrätt ställer in förhandlingen som skulle hållits på måndag. Foto: MARIA BOSTRÖM

Arne slipper förvaltarskapet

På måndag skulle det hållits förhandling angående Arne Gavelins ansökan om upphävande av förvaltarskapet. Nu har förhandlingen ställts in. Det betyder - i klartext - att ett beslut är att vänta när som helst att förvaltarskapet upphävts.

SELTJÄRN · Published nov 27, 2019 at 12:15

Nordsverige har under en tid följt Arne Gavelins strävan att bli kvitt förvaltarskapet som satts över honom.

Ett förvaltarskap som initierades i samband med att en orosanmälan inkom rörande Arne där det föreslogs att han skulle sättas under förvaltare.

Den 30:e november ifjol sattes Arne Gavelin, utifrån ett interimistiskt beslut av Ångermanlands tingsrätt, under förvaltare. Ett förhållande som han varit oerhört kritisk till och kämpat för att bli kvitt.

I det arbetet har han bland annat införskaffat två läkarintyg där läkarna gör samma bedömning, det vill säga att Arne inte har några tecken på demenssjukdom. I fredags inkom yttrande från Överförmyndaren som tillstyrkte Arnes ansökan om upphörande av förvaltarskapet.

Nu har Ångermanlands tingsrätt ställt in den stundande förhandlingen på måndag rörande Arne, vilket i sin tur innebär att Arne kan vara fri från förvaltarskapet inom kort.

Fler vill bo i Höga Kusten

KRAMFORS Fullsatta husvisningar men uppdelade på flera timmar, för att kunna hålla tillräckligt avstånd. Höga Kustens Fastighetsmäklare har haft ett bättre år än man kunnat...

Daniel förvaltar Sollefteå kommuns skogsområden

SOLLEFTEÅ Medborgarna i Sollefteå är - via kommunen - skogsägare. Runt 7 400 hektar produktiv skogsmark finns i kommunens ägo - och den förvaltas av Daniel Ågren som den 27 april...