Torsdag 13 maj 2021

Nordsverige

Arne Gavelin är inom kort fri från förvaltarskapet. Det är innebörden när Ångermanlands tingsrätt ställer in förhandlingen som skulle hållits på måndag. Foto: MARIA BOSTRÖM

Arne slipper förvaltarskapet

På måndag skulle det hållits förhandling angående Arne Gavelins ansökan om upphävande av förvaltarskapet. Nu har förhandlingen ställts in. Det betyder - i klartext - att ett beslut är att vänta när som helst att förvaltarskapet upphävts.

SELTJÄRN · Published nov 27, 2019 at 12:15

Nordsverige har under en tid följt Arne Gavelins strävan att bli kvitt förvaltarskapet som satts över honom.

Ett förvaltarskap som initierades i samband med att en orosanmälan inkom rörande Arne där det föreslogs att han skulle sättas under förvaltare.

Den 30:e november ifjol sattes Arne Gavelin, utifrån ett interimistiskt beslut av Ångermanlands tingsrätt, under förvaltare. Ett förhållande som han varit oerhört kritisk till och kämpat för att bli kvitt.

I det arbetet har han bland annat införskaffat två läkarintyg där läkarna gör samma bedömning, det vill säga att Arne inte har några tecken på demenssjukdom. I fredags inkom yttrande från Överförmyndaren som tillstyrkte Arnes ansökan om upphörande av förvaltarskapet.

Nu har Ångermanlands tingsrätt ställt in den stundande förhandlingen på måndag rörande Arne, vilket i sin tur innebär att Arne kan vara fri från förvaltarskapet inom kort.

Fler nyheter från Örnsköldsvik och Ångermanland

Vuxenpsyk i Ö-vik läggs ned

ÖRNSKÖLDSVIK Återremissen kunde inte påverka. Nu läggs vuxenpsykiatriska avdelningen i Örnsköldsvik ned. Detta trots ett kraftigt motstånd från oppositionen.

Hjälp för distanslektioner

BREDBYN Ett hårt smittoläge i kommunen under pandemin och distansstudier fram till vecka 19 för att motverka fortsatt smittspridning. Samtidigt ställer distansundervisningen krav...
Nordsverige rekommenderar

Rösträtt en grund för demokrati

SVERIGE En grundtanke med demokrati är att medborgarna ska ha en möjlighet att vara med och tycka till. Därav är den kvinnliga rösträtten en viktig del i en demokrati.

Fortfarande eko av skotten i Ådalen

KRAMFORS Ådalen 31 var en viktig händelse och en tid av mycket motsättningar i samhället. Dramatiken och att militären sköt mot demonstrerande arbetare gav eko runt om i Europa...

Föreslår införande av porrfilter i skoldatorer

ÖRNSKÖLDSVIK I slutet av 2018 skrevs motionen. Nu närmar det sig att frågan om införandet av porrfilter i kommunens datorer och nätverk kommer att avgöras. – Skolans verktyg ska...

Höjdpunkten öppnar igen efter sabotage

ÖRNSKÖLDSVIK Efter att ha hållit stängt i några dagar öppnar sjukhusrestaurangen Höjdpunkten på måndag.
Sport