Torsdag 29 juli 2021

Nordsverige

"Det är positivt att vi kan lätta på restriktionerna ännu mer", säger Anders Tegnell. Foto: FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN

Ytterligare lättnader 15 juli

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelar att läget är bra nog för att ytterligare mildra restriktionerna från 15 juli.

SVERIGE · Published jul 12, 2021 at 15:51

– Det är positivt att vi kan lätta på restriktionerna ännu mer, men umgås gärna utomhus så mycket som möjligt i sommar och tänk på att fortsätta hålla avstånd till andra och att undvika trängsel, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten.

Förändringarna innebär bland annat att begränsningen av antal människor per kvadratmeter i till exempel butiker tas bort och även begränsningen av bokade platser på långväga kollektivtrafik.

Antalet personer som får ingå i samma sällskap vid en offentlig sammankomst eller tillställning höjs från fyra till åtta, både inom- och utomhus.

Här kan du läsa mer om de ändrade rekommendationerna.

Fler nyheter från Ångermanland

Kryssningsfartyg till Örnsköldsvik i helgen

ÖRNSKÖLDSVIK De som gillar båtar, eller rättare sagt fartyg, kan besöka Örnsköldsviks hamn på söndag. Då kommer nämligen 231 meter kryssningsfartyg, inklusive 400 tyska turister.

Villa i lågor i Kramfors

KRAMFORS En villa på Alaskavägen i Kramfors fattade eld på lördagskvällen. Det handlar, enligt inre befäl på Räddningstjänsten i länet om en fullt utvecklad brand.
Nordsverige rekommenderar

Hovrätten fastställde livstidsdom för mordet

SOLLEFTEÅ Den 47-årig kvinna från en by i västra Sollefteå, som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för mord, får nu sin dom fastställd av hovrätten.

Fängelset totalrenoveras

HÄRNÖSAND Det är nu klart att det blir byggföretaget PEAB som får uppdraget att bygga om och renovera den tidigare riksanstalten i Härnösand.
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport