Tisdag 15 oktober 2019

Nordsverige

Leader Höga Kustens projekt för att främja en positiv bild av landsbygdens entreprenörsklimat har nominerats till ett pris. Foto: MARIA BOSTRÖM

"Vi landsbyggare" nominerad till pris

Projektet "Vi landsbyggare" av Leader Höga Kusten som syftar till att bygga en positiv bild av landsbygden och visa på dess drivkraft har blivit nominerat till Placebrander of the Year.

Höga Kusten · Published sep 10, 2019 at 07:15

Leader Höga Kusten är en ideell förening som arbetar med landsbygdsutveckling i Höga Kustens kommuner. Föreningen stöttar samarbeten mellan näringsliv, offentlig sektor och ideella parter.

Priset Placebrander of the Year delas ut varje år för att uppmärksamma imponerande insatser ifråga om patsmarknadsföring.

Platsmarknadsföring är ett sätt att skapa ett varumärke för en plats och göra den attraktiv för olika målgrupper. Det kan röra sig om inflyttare, turister eller de som redan bor där eller i närheten.

Projektet "Vi landsbyggare" syftar till att förstärka den positiva bilden av entreprenörsklimatet i Höga Kusten och ompositionera landsbygden som en plats som lockar kapital, kompetens och drivkraft genom samarbeten mellan offentligt, ideellt och näringsliv.

– Nomineringen tillfaller alla våra Landsbyggare. Det finns en otrolig drivkraft hos företagarna och en stark community bland Landsbyggarna, säger Eva Jilkén, projektledare för ”Vi Landsbyggare.”

Det är upp till folk att rösta om vem som i slutändan får priset. De andra nominerade insatserna är Jämtland Calling, Gastro Natur i Örebro och Eskilstuna - the world capital of recycling. Tävlingen avgörs den 20 september.

Alkohol är en orsak till cancer

ÖRNSKÖLDSVIK Alkohol är den klart största riskfaktorn för bröstcancer bland kvinnor och största enskilda riskfaktorn för tjocktarmscancer för både kvinnor och mängd. I...

Årets Muntergök 2019

NORDINGRÅ Bussföretagaren Tomas Byberg har utsetts till Årets Muntergök i Nordingrå. Vandringspriset får han för att ha lyft företaget till en makalös nivå samt medverkar till...