Torsdag 13 maj 2021

Nordsverige

Regionstyrelsens ordförande Glenn Nordlund (S). Foto: ARKIV/SUSANNHE MELIN

"Vi har nu nått en viktig milstolpe"

I helgen utdelades vaccindos nummer 100 000 i Västernorrland och över en tredjedel av länsborna har fått minst en dos vaccin.

LÄNET · Published maj 3, 2021 at 12:32

– Vi har nu nått en viktig milstolpe och vi är en god bit på väg att vaccinera alla västernorrlänningar mot covid-19. Totalt ska vi ge cirka 400 000 doser innan hela vaccinationsinsatsen är klar och att vi passerat 100 000 doser är ett mycket positivt besked. Fler än var tredje länsbo har nu fått minst en vaccindos, säger Glenn Nordlund (S), regionstyrelsens ordförande.

Det betyder däremot inte att det går att slappna av, understryker han:

– Vi har en allvarlig situation med en hög nivå på smittspridningen i länet som kräver att vi alla fortsätter följa alla rekommendationer, både de regionala och de nationella. Vi behöver fortsätta hålla i och hålla ut. Rekommendationerna gäller även om du fått din första eller till och med din andra dos vaccin. Vi behöver fortsätta vara rädda om varandra och göra allt vi kan för att minska belastningen på sjukvården.

Fler nyheter från Ångermanland

Vuxenpsyk i Ö-vik läggs ned

ÖRNSKÖLDSVIK Återremissen kunde inte påverka. Nu läggs vuxenpsykiatriska avdelningen i Örnsköldsvik ned. Detta trots ett kraftigt motstånd från oppositionen.

Fortfarande eko av skotten i Ådalen

KRAMFORS Ådalen 31 var en viktig händelse och en tid av mycket motsättningar i samhället. Dramatiken och att militären sköt mot demonstrerande arbetare gav eko runt om i Europa...
Nordsverige rekommenderar

Vindkraftbolagen ger svar

Sollefteå Vindkraftbolagen Wpd och Eolus har i en skrivelse till kommunen besvarat några frågor som uppstått med anledning av att bolagen ansökt om att få bygga högre, men färre,...

Rösträtt en grund för demokrati

SVERIGE En grundtanke med demokrati är att medborgarna ska ha en möjlighet att vara med och tycka till. Därav är den kvinnliga rösträtten en viktig del i en demokrati.

Matcher för unga i länet tidigast i juni

LÄNET Trots regeringens besked i dag om planerade lättningar av restriktionerna från 1 juni, så blir det i Västernorrland aktuellt med tävlingar för barn och unga tidigast efter 4 juni.

100 år sedan kvinnor fick rösta för första gången

Sverige Beslutet togs förvisso 1919, men det var först 1921 som det praktiskt kunde användas. Därför firar demokratin och kvinnliga rösträtten 100 år i år. Ett beslut som...
Sport