Lördag 24 juli 2021

Nordsverige

Västernorrlands smittskyddsläkare Hans Boman. Foto: REGION VÄSTERNORRLAND

Västernorrlands lokala rekommendationer förlängs

Smittspridningen sjunker i Västernorrland men den är fortfarande på en så pass hög nivå att länsstyrelsen beslutat att förlänga de lokala rekommendationerna resten av månaden.

LÄNET · Published maj 19, 2021 at 09:25

– Smittspridningen är inte lika omfattande som tidigare i vår, men den är fortfarande på en alltför hög nivå. Det gör att vi nu förlänger de regionala rekommendationerna. De gäller för alla som bor eller befinner sig i Västernorrland, även vaccinerade personer och de som haft covid-19, säger Hans Boman, smittskyddsläkare Region Västernorrland, och fortsätter:

– Det är glädjande att se att smittspridningen av covid-19 minskat de senaste veckorna. Tar alla nu rekommendationer och råd på allvar så kan vi tillsammans se till att kurvan fortsätter gå nedåt. Då ger vi sjukvården möjlighet att på bästa sätt vårda de svårast sjuk.

Nytt slutdatum för de lokala rekommendationerna i Västernorrland är 31 maj.

Regionala rekommendationer i Västernorrland

  • Begränsa dina sociala kontakter. Träffa inte andra än dem du bor med, utöver det som är nödvändigt på arbete eller i skola.
  • Arbetar du i en verksamhet med pågående utbrott av covid-19 bör du i största möjliga utsträckning undvika att vistas ute i samhället under den tid utbrottet pågår.
  • Träna inte inomhus i grupper om tre personer eller fler om du är född 2001 eller tidigare. Denna rekommendation gäller inte personer som ägnar sig åt yrkesmässig idrott.
  • Munskydd bör användas av dig som är född 2004 eller tidigare vid resor med kollektivtrafiken oavsett tid på dygnet samt vid vistelser i offentliga inomhusmiljöer där risk för trängsel finns, till exempel köpcentra, butiker, apotek och serviceställen som bensinstationer och frisersalonger.
  • Alla bör avstå från onödiga resor, både inom och utanför länet. Måste du resa så ska det ske så smittsäkert som möjligt. Får du symtom ska du kunna ta dig hem på ett säkert sätt.

Källa: REGION VÄSTERNORRLAND

Fler nyheter från Ångermanland

Kryssningsfartyg till Örnsköldsvik i helgen

ÖRNSKÖLDSVIK De som gillar båtar, eller rättare sagt fartyg, kan besöka Örnsköldsviks hamn på söndag. Då kommer nämligen 231 meter kryssningsfartyg, inklusive 400 tyska turister.

Oförrätter blev storbråk

KRAMFORS Två män misstänks för misshandel efter det bråk som inträffade i centrala Kramfors den 9 juli. Upprinnelsen är kopplad till ouppklarade konflikter mellan de inblandande...
Nordsverige rekommenderar

Äntligen tradjazz vid Mannaminne

HÄGGVIK För alla suktande tradjazzvänner som gått och längtat kan härmed meddelas att den klassiska tradjazzfestivalen vid Mannaminne, Häggvik, blir av i år den 24 juli. – Ja, så...

Vill ge trygghet även till de långtidsarbetslösa

LÄNET Nu kräver de stora fackliga organisationerna krafttag mot långtidsarbetslösheten. Man anser att allt för många går arbetslösa ett år eller längre. Något som inte är bra för...
Sport