Torsdag 13 maj 2021

Nordsverige

Västernorrlands vaccinsamordnare Karin Sellgren. Foto: REGION VÄSTERNORRLAND

Västernorrland i vaccineringstoppen

Västernorrland är en av de svenska regioner med högst vaccinationstäckning, enligt Folkhälsomyndigheten.

LÄNET · Published apr 30, 2021 at 08:18

Förra veckan hade drygt 35 procent av länsborna fått en första dos vaccin mot covid-19 och av de över 65 år är siffran 86 procent.

– Det är verkligen glädjande att vi är en av få regioner som passerat 35 procents vaccinationstäckning. Och att vi nått målet på att 80 procent av alla 65-plussare fått sin första dos, säger vaccinsamordnare Karin Sellgren.

Den närmaste tiden finns gott om lediga tider att vaccinera sig, säger hon:

– Vi uppmanar alla över 60 år att boka tid. Om det är fullbokat på den vaccinationsenhet som ligger närmast går det bra att söka i tidboken på en annan enhet.

Fler nyheter från Ångermanland

Vuxenpsyk i Ö-vik läggs ned

ÖRNSKÖLDSVIK Återremissen kunde inte påverka. Nu läggs vuxenpsykiatriska avdelningen i Örnsköldsvik ned. Detta trots ett kraftigt motstånd från oppositionen.

Fortfarande eko av skotten i Ådalen

KRAMFORS Ådalen 31 var en viktig händelse och en tid av mycket motsättningar i samhället. Dramatiken och att militären sköt mot demonstrerande arbetare gav eko runt om i Europa...
Nordsverige rekommenderar

Vindkraftbolagen ger svar

Sollefteå Vindkraftbolagen Wpd och Eolus har i en skrivelse till kommunen besvarat några frågor som uppstått med anledning av att bolagen ansökt om att få bygga högre, men färre,...

Rösträtt en grund för demokrati

SVERIGE En grundtanke med demokrati är att medborgarna ska ha en möjlighet att vara med och tycka till. Därav är den kvinnliga rösträtten en viktig del i en demokrati.

Matcher för unga i länet tidigast i juni

LÄNET Trots regeringens besked i dag om planerade lättningar av restriktionerna från 1 juni, så blir det i Västernorrland aktuellt med tävlingar för barn och unga tidigast efter 4 juni.

100 år sedan kvinnor fick rösta för första gången

Sverige Beslutet togs förvisso 1919, men det var först 1921 som det praktiskt kunde användas. Därför firar demokratin och kvinnliga rösträtten 100 år i år. Ett beslut som...
Sport