Torsdag 28 maj 2020

Nordsverige

Vanor ändras i coronans spår

Sverige · Published maj 18, 2020 at 06:15

Det syns tydliga förändringar i svenskars livsstil på grund av coronapandemin. Det visar en undersökning som analysföretaget Demoskop låtit göra.

Två av tre svenskar har till exempel tittat på filmer eller serier den senaste perioden. Det är den vanligaste aktiviteten under coronakrisen. Ökningen motsvarar nio procentenheter. Sällskapsspel, sudoku och korsord har också ökat med nio procentenheter och städning/rensning med sju.

Bakning och matlagning, att läsa och att spela datorspel är fortsatt populärt, utan att ha ökat procentuellt.

Umgänge med närstående har minskat med mer än hälften och umgänge med vänner till nästan en tredjedel av normal nivå. Arbete, lyssnande till musik, träning och promenader och spel om pengar är andra aktiviteter som minskat.

Morddömd vill bli friad

MELLANSEL I september ifjol inträffade ett knivdåd där en man omkom. Nu vill den man som dömdes för dådet i både tingsrätt och hovrätt att även Högsta domstolen tar upp ärendet.

Erik Daniels vandringsled genom djupa skogar

NORA Tack vare ideella insatser från Nora hembygdsförening och stöd från Skogsstyrelsen har Erik Daniels led kunnat fulländas. Leden binder samman de kojor den säregne...

Hundar tävlar virtuellt

SOLLEFTEÅ Draghundsföreningen Lag 42 Team Sollefteå bjuder in till en virtuell draghundstävling den 30 maj. Redan har över 8 000 intresseanmälningar inkommit via föreningens...