Onsdag 3 juni 2020

Nordsverige

Foto: PIXABAY

Undvik drabbas av brott under sportlovet

Sverige · Published feb 18, 2020 at 06:15

Sportlovet närmar sig och många planerar resor till fjällen eller någon annan plats. Men inbrottstjuvarna arbetar och förra februari anmäldes mer än 100 bostadsinbrott om dagen och ett tomt hus kan vara lockande.

– Om inte Grannsamverkan finns i området, tala om för grannarna att du ska åka bort så kan dom hålla ett extra öga på ditt hus/lägenhet och tömma brevlådan. Kanske en granne kan parkera sin bil på din parkering när du är borta och skotta lite på din tomt också om det börjar snöa, säger Lina Nilsson rådgivningsexpert på SSF Stöldskyddsföreningen.

Men även i skidbacken och på stranden bör man vara uppmärksam på riskerna.

– Ska du in på en restaurang så ställ inte skidorna ihop, utan dela på dem då en skida är inte lika attraktiv som två. Lämna heller inga värdesaker på stranden när du badar, utan skaffa en vattentät förvaring som du kan ha med i vattnet så du inte behöver lämna något på stranden, säger Lina Nilsson.

En konstnärlig rastplats i Nordingrå återställd

NORDINGRÅ Efter en omfattande restaurering har Anders Åbergs konstverk återinstallerats vid den natursköna rastplatsen i Järestakorsningen.

Maken gjorde dataintrång innan mordet

SOLLEFTEÅ Den man som åtalats, misstänkt för att ha skjutit ihjäl sin hustru i sängen i parets bostad i Graninge, natten till den 30 januari, gjorde intrång i hustruns dator och...

"Inga tecken på ökning, snarare minskning"

Länet I dag onsdag höll Region Västernorrland en pressträff om bland annat smittoläget, rehabilitering efter covid-19, provtagning och sommarplanering.