Fredag 3 juli 2020

Nordsverige

Tandläkare fick 200 timmars samhällstjänst

Sollefteå · Published jul 29, 2019 at 06:15

En tandläkare i Västernorrland lät huvudmannen betala hans missbruk av 22 000 narkotiska tabletter under 4,5 år.

Efter att ha dömts för trolöshet mot huvudman och narkotikabrott har han nu anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) för prövning av hans lämplighet i yrket.

De preparat som beställts för egen del har varit 2 000 tabletter Tradolan, 19 000 tabletter Tramadol samt 1 176 tabletter Lyrica till ett sammanlagt värde av över 60 000 kronor enligt tingsrättsdomen.

Domen blev 200 timmars samhällstjänst. Där uppges att tandläkaren nu är drogfri och går på behandling. Mannen anmäldes även i höstas till Ivo av bolaget som han arbetar för.

Spjut hittade på sjöbotten på badplats

KORNSJÖ Bara en tragedi bort. Det kan sägas om de spjut som i tisdags hittades fästa i sjöbotten intill bryggan vid Kornsjöbadet. – Vi blev så chockade. Jag tänkte att det ska...

Nya vårdutbildningar på folkhögskolor

Hola Medicinsk sekreterare/Vårdadministratör och behandlingsassistent. Det är några av de utbildningar som nu startart på Hola folkhögskola. Örnsköldsviks folkhögskola kommer att...

Åter tillåtet att elda i Västernorrland

LÄNET Nu upphör eldningsförbudet i Västernorrland. Från klockan 16 den 2 juli är det åter fritt fram att elda som vanligt . Men länstyrelsen uppmanar till försiktighet.
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport