Onsdag 16 oktober 2019

Nordsverige

Tandläkare fick 200 timmars samhällstjänst

Sollefteå · Published jul 29, 2019 at 06:15

En tandläkare i Västernorrland lät huvudmannen betala hans missbruk av 22 000 narkotiska tabletter under 4,5 år.

Efter att ha dömts för trolöshet mot huvudman och narkotikabrott har han nu anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) för prövning av hans lämplighet i yrket.

De preparat som beställts för egen del har varit 2 000 tabletter Tradolan, 19 000 tabletter Tramadol samt 1 176 tabletter Lyrica till ett sammanlagt värde av över 60 000 kronor enligt tingsrättsdomen.

Domen blev 200 timmars samhällstjänst. Där uppges att tandläkaren nu är drogfri och går på behandling. Mannen anmäldes även i höstas till Ivo av bolaget som han arbetar för.

Alkohol är en orsak till cancer

ÖRNSKÖLDSVIK Alkohol är den klart största riskfaktorn för bröstcancer bland kvinnor och största enskilda riskfaktorn för tjocktarmscancer för både kvinnor och mängd. I...

Teaterförening vann stort

KRAMFORS Full pott. Det blev resultatet för Höga Kusten Teaterförening vid Joyfest, den stora internationella teaterfestivalen i Kiev.

BB Sollefteå diskuterades på Centerstämman

SOLLEFTEÅ Sollefteå har varit exempel när Centern ställde sig bakom barnmorskeledda kliniker på sin stämma.

Tusenlappen är nivå för bistånd

ÅNGERMANLAND I runda slängar kring tusenlappen. Där ligger nivån för kommunernas bistånd per invånare om det räknas för Ångermanland totalt. Mellan Ångermanlands olika kommuner...