Måndag 19 augusti 2019

Nordsverige

Tandläkare fick 200 timmars samhällstjänst

Sollefteå · Published jul 29, 2019 at 06:15

En tandläkare i Västernorrland lät huvudmannen betala hans missbruk av 22 000 narkotiska tabletter under 4,5 år.

Efter att ha dömts för trolöshet mot huvudman och narkotikabrott har han nu anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) för prövning av hans lämplighet i yrket.

De preparat som beställts för egen del har varit 2 000 tabletter Tradolan, 19 000 tabletter Tramadol samt 1 176 tabletter Lyrica till ett sammanlagt värde av över 60 000 kronor enligt tingsrättsdomen.

Domen blev 200 timmars samhällstjänst. Där uppges att tandläkaren nu är drogfri och går på behandling. Mannen anmäldes även i höstas till Ivo av bolaget som han arbetar för.

Oseriösa sotarföretag luras med avskaffad lag

Örnsköldsvik Sotningsdistriktet i Umeå har tidigare gått ut med en varning för oseriösa sotare och nu varnar även Sundsvall. Örnsköldsvik har tidigare haft samma problem.

Sommarsalongen hos Kethy Bjesse i Åsäng

NORDINGRÅ En härlig blandning av olika tekniker uppvisas under den pågående sommarsalongen på Millennium Art Galleri i Åsäng. Det är en samlingsutställning med sju medlemmar från...

Skogsdag drog besökare

JUNSELE En framgångsrik och mycket populär dag. Så kan skogsdagen i lördags på Junsele djurpark beskrivas med sina omkring 3 000 besökare.

Ekologiskt jordbruk ökar

LÄNET Den ekologiskt odlade jordbruksmarken i Västernorrland har ökat med över 70 procent de senaste tio åren. – Nästa steg är att titta på hur vi kan utveckla för fortsatt...