Torsdag 19 september 2019

Nordsverige

Solleftåkillar i skidlandslaget

Inte bara Ebba Andersson och Frida Karlsson. Nu har två av Sollefteås manliga skidåkare blivit uttagna till utvecklingslandslaget.

SOLLEFTEÅ · Published maj 6, 2019 at 13:15

Det handlar om Ebba Andersson yngre bror Fredrik Andersson och om Anton Persson.

Tio damer och fjorton herrar är uttagna till Svenska Skidförbundets utvecklingslag i längdskidor. Laget, som består av åkare mellan 19–23 år, har flera välmeriterade åkare.

Åkarna i svenska längdlandslagets utvecklingslag består av 24 åkare som alla är under 23 år. Trots den unga åldern har flera av dem redan hunnit samla på sig framgångar i skidspåret.
– Fredrik Andersson, Jonas Eriksson och Eric Rosjö gjorde fina resultat på SM i Sundsvall, vilket gjorde dem till reserver till VM i Seefeld. De fortsätter i u-laget tillsammans med JVM-femman Axel Aflodal, som nu tar ett spännande steg från junior till senior, berättar landslagschef Jonas Peterson.

Förra årets junior, Frida Karlsson, blir senior och tar steget upp i A-laget efter sin fantastiska tävlingssäsong där hon bland annat får sällskap med Ebba Andersson.

I svenska längdlandslagets utvecklingslag ingår Sveriges bästa juniorer över 18 år, samt unga seniorer under 23 år som inte tränar med A-laget. Utvecklingslaget har funnits i två år och har mycket framgångsrikt tränats av Martina Höök, som förra året fick sällskap av den A-lagsmeriterade damtränaren Johan Granath.

Utvecklingslaget kommer samlas på cirka ett läger i månaden under försäsongen och det första hålls i Falun den 14–19 maj.

Foto: PIXABAY

Jour som kan göra nytta

SOLLEFTEÅ Kvinnojouren i Sollefteå behövs. Och i höst arrangerar man två föreläsningar för att informera om mäns våld mot kvinnor.