Torsdag 29 juli 2021

Nordsverige

Maria Tempé. Foto: ARKIV

Smittspridningen ökar åter i Västernorrland

Efter en lång tid med ett stadigt minskat antal av nya fall av covid-19 ökade antalet under förra veckan.

LÄNET · Published jul 6, 2021 at 16:56

Det handlade nästan om en fördubbling, från 18 nya fall till 35.

– Det handlar än så länge om förhållandevis låga tal, men det visar med tydlighet att alla bör fortsätta att följa de råd och rekommendationer som fortfarande gäller. Pandemin är inte över och vi måste ha fortsatt respekt för viruset, säger Maria Tempé, ställföreträdande smittskyddsläkare.

De flesta av fallen, 76 procent, är av den mer smittsamma deltavarianten. Enligt flera studier ger den första vaccindosen sämre skydd mot deltavarianten men efter två dos tros skyddet vara fullgott även mot delta.

– Ta chansen att vaccinera dig så snart du kan, det behövs för att vi ska kunna återgå till en normal tillvaro igen, säger Maria Tempé.

Fler nyheter från Ångermanland

Kryssningsfartyg till Örnsköldsvik i helgen

ÖRNSKÖLDSVIK De som gillar båtar, eller rättare sagt fartyg, kan besöka Örnsköldsviks hamn på söndag. Då kommer nämligen 231 meter kryssningsfartyg, inklusive 400 tyska turister.

Villa i lågor i Kramfors

KRAMFORS En villa på Alaskavägen i Kramfors fattade eld på lördagskvällen. Det handlar, enligt inre befäl på Räddningstjänsten i länet om en fullt utvecklad brand.
Nordsverige rekommenderar

Hovrätten fastställde livstidsdom för mordet

SOLLEFTEÅ Den 47-årig kvinna från en by i västra Sollefteå, som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för mord, får nu sin dom fastställd av hovrätten.

Fängelset totalrenoveras

HÄRNÖSAND Det är nu klart att det blir byggföretaget PEAB som får uppdraget att bygga om och renovera den tidigare riksanstalten i Härnösand.
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport