Torsdag 24 september 2020

Nordsverige

Kulturminister Amanda Lind hoppas att åtgärderna ska vara del i att hantera problemen som kulturaktörer möter i coronatid. Foto: PRESSBILD/KRISTIAN POHL

Sittande publik ska kunna vara fler än femtio personer

Regeringen meddelar idag att justeringar ska göras kring 50-personsgränsen på restauranger och undantag ska införas för evenemang med sittande publik som görs på ett smittsäkert vis.

Sverige · Published aug 21, 2020 at 10:58

Idag meddelade inrikesminister Mikael Damberg (S) och kulturminister Amanda Lind (MP) att ändringar ska göras i förbudsförordningen.

Det första förslaget handlar om att undanta restauranger från förbudet om max femtion personer för att de inte ska behöva förhålla sig till två olika regelverk.

– I dag träffas restauranger inte bara av lagens krav, utan även av förbudet mot allmänna sammankomster, säger Mikael Damberg.

Det andra förslaget handlar om att införa nya riktlinjer för att hålla säkra evenemang med sittande publik för över femtio personer.

– Kulturen och idrotten vill ta ansvar i en mycket svår situation. Vi inom regeringen har jobbat hårt för att hitta en lösning, berättar Amanda Lind.

Ambitionen är att de nya riktlinjerna ska träda i kraft från den första oktober.

Polarbröd ökar med 20 jobb

BREDBYN Fler arbetstillfällen och fler inflyttande till Anundsjö från Älvsbyn. Då i form av ett 20-tal personer. Det är vad maximeringen av bageriets kapacitet i Bredbyn landar...

Talangjakt för unga i Kramfors

KRAMFORS Årets talangjakt i Kramfors blir digital. Syftet är att främst unga ska hitta ett meningsfullt fritidsintresse och då kan en tävling sporra extra. Det handlar om att...

Arbetet börjar för nya pastoratsindelningen

BREDBYN I kväll, onsdag, hålls ett möte inför den nya pastoratsindelningen inom Örnsköldsviks kommun där Anundsjö-Skorped går samman med Själevad - Björna och Nätra i ett nytt...